IniciNoticiesEducació25 ALUMNES DE L’INSTITUT LLUÍS COMPANYS ES PRESENTEN A PARTIR DE DEMÀ...

25 ALUMNES DE L’INSTITUT LLUÍS COMPANYS ES PRESENTEN A PARTIR DE DEMÀ A LA SELECTIVITAT.

Una nova promoció d’alumnes de l’institut Lluís Companys començarà demà les proves d’accés als estudis universitaris. En total el centre torderenc presentarà 25 alumnes. A diferència dels cursos anteriors, enguany la selectivitat acabarà un divendres. I no es tracta que ara duri un dia més, sinó que començarà un dia més tard. La vaga del funcionariat convocada per avui ha obligat als organitzadors de la selectivitat a retardar un dia l’inici de les proves per evitar problemes amb els professors examinadors i amb l’accés a les aules mitjançant el transport públic.

Els exàmens per accedir a la universitat començaran, doncs, demà i acabaran el divendres 11 al matí, en lloc del dijous 10. El director de l’institut Lluís Companys, Angel Pous assegura que s’ha hagut d’adaptar a aquesta situació.

Aquest és el primer any que la selectivitat s’haurà d’adaptar als canvis del batxillerat LOE, pels quals els estudiants faran cinc exàmens obligatoris, en lloc de set; i podran fer tres proves voluntàries per pujar nota. Els examinadors faran la mitja de les dues millors notes d’aquestes tres proves optatives i s’afegiran a la qualificació de l’alumne, fins a una nota màxima de 14 punts. Angel Pous explica alguns d’aquest canvis.

Per aprovar les PAU és necessari obtenir una nota mínima de 4. La nota d’accés a la universitat es calcula a partir del 40% de la nota de la selectivitat i el 60% de la nota mitjana del batxillerat.