IniciNoticiesSalutPugen les llistes d'espera per a proves diagnòstiques i l'especialista però baixen...

Pugen les llistes d’espera per a proves diagnòstiques i l’especialista però baixen en algunes operacions

A l’Alt Maresme, el Sindicat de Metges de Catalunya ha denunciat la situació de llargues llistes d’espera per especialistes i proves diagnòstiques a l’Hospital de Calella, i també a Blanes.

Pugen les llistes d’espera per a proves diagnòstiques i l’especialista però baixen en algunes operacions, com les de cor. Els pacients que esperen una visita a l’especialista o una prova diagnòstica a Catalunya han pujat en l’últim any, segons dades de Salut consultades per l’ACN.

El gener del 2022, 406.363 persones estaven pendents que els visités l’especialista mentre que el desembre eren 461.031. Els pacients que esperen una prova diagnòstica han passat de 161.626 a 175.005.  En algunes consultes o proves, tot i que les llistes augmenten, el temps d’espera baixa, com és el cas de les mamografies: hi ha més pacients però esperen menys dies de mitjana.

Les llistes per a una cirurgia cardíaca es redueixen mentre que, en càncer, hi ha diverses situacions: hi ha menys pacients pendents d’una operació de còlon o de mama però més per neoplàsia a la pell o de pulmó. Les llistes d’espera són una de les grans preocupacions dels pacients i també dels metges. A l’Alt Maresme, el Sindicat de Metges de Catalunya ha denunciat la situació de llargues llistes d’espera per especialistes i proves diagnòstiques a l’Hospital de Calella, i també a Blanes.

2 COMENTARIS

  1. Yo tenía visita de Cr. Vascular después de un año el 22 julio 2022 y una semana antes me la anularon , he ido tres veces a reclamar y todavía estoy esperando respuesta

  2. Llevamos cerca de 1 año para visita con el Neurólogo pedido 2 veces ya como preferente y reclamado ya en varias ocasiones y sin respuesta ni de programación ni de la oficina de reclamación tampoco.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES