IniciNoticiesPolíticaERC demana la garantia del dret a vot, actiu i passiu, de...

ERC demana la garantia del dret a vot, actiu i passiu, de tota la ciutadania

La moció es va aprovar però alguns partits la van titllar d’oportunista

ERC vol que les persones estrangeres que viuen al municipi i treballen per impulsar el desenvolupament econòmic i social no quedin apartades del dret a la participació política.

Per ERC el dret a vot actiu i passiu, a triar i ser elegit, forma part del conjunt de drets civils i polítics. El partit republicà afirma que al voltant del 15% de la població no té reconegut el dret a vot en les eleccions municipals.

És per això que consideren que cal desvincular els drets de la ciutadania de la nacionalitat i en tot cas, vincular-ho a la residència. La regidora, Marta Paset afirma que “cal garantir aquest dret. Tothom que visqui i treballi a Catalunya té dret a vot a les municipals i que estigui vinculat a l’empadronament i no a la nacionalitat”.

Dret vot ERC

“si s’esclau una part de la societat, la democràcia es debilita”

La CUP, Ciutadans i En Comú Podem van donar suport a la moció en defensa del dret de la ciutadania a poder votar, malgrat la nacionalitat que tinguin. Escoltem Oriol Serra, Miriam Rocabruna i Salvador Giralt, respectivament.

Dret vot CUP, Ciutadans i En Comú Podem

Més Tordera, PSC i Junts per Tordera malgrat compartir el fons de la moció, s’hi van abstenir argumentant l’oportunisme de la mateixa. Escoltem Xavier Pla, Rafa Delgada i Joan Carles Garcia, respectivament.

Dret vost Més Tordera, PSC i Junts

Davant el retret de ser una moció oportunista, la regidora Paset va justificar que malgrat saber que no hi som a temps per aquestes eleccions, mai és tard per posar aquest tema sobre la taula.

Dret vot Marta

La moció es va aprovar amb el vots favorables d’ERC, CUP, Ciutadans i En Comú Podem i l’abstenció de Més Tordera, PSC i Junts per Tordera.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES