IniciNoticiesMedi ambientEl pressupost comarcals inclouen 2,4 milions d’euros per la construcció de les...

El pressupost comarcals inclouen 2,4 milions d’euros per la construcció de les depuradores d’Àgora Parc i Terra Brava

El pressupost 2023 ascendeix a 54 milions d’euros. És el pressupost més elevat de la història del Consell Comarcal del Maresme.

 El Consell Comarcal del Maresme començarà 2023 amb el seu pressupost aprovat. Els comptes es van debatre en el Ple celebrat dimarts i van comptar amb els vots favorables de l’equip de govern (ERC i JxCAT), els vots contraris del PSC i les abstencions dels grups comarcals CUP, ECG i C’s. També s’hi va abstenir el conseller no adscrit Francesc Guillem.

El pressupost 2023 del Consell Comarcal ascendeix als 54.925.677,01€, una quantitat en la qual està incorporat el projecte de pressupost del Consorci de Turisme Costa del Maresme (588.390,30€). És el pressupost més elevat de la història del Consell Comarcal del Maresme amb un increment, respecte al d’aquest any, de 2.805.658 euros.

Entre les inversions més destacades també hi apareix Tordera.

En matèria de Medi Ambient, s’hi destina en total uns ingressos de 27.811.295,12 euros. Les principals novetats que incorpora per a 2023 són la dotació de més de 2,4 milions d’euros per a la construcció de dues noves estacions depuradores d’aigües residuals: l’EDAR Terra Brava i l’EDAR Àgora Parc. Ambdues en el terme municipal de Tordera. Ho explicava la consellera delegada de medi ambient i canvi climàtic, Montserrat Garrido, en declaracions a Ona Maresme.

Depuradora

“està aprovat el projecte constructiu i l’expropiació tira endavant”

A més, planteja la consolidació del Consell Comarcal com a Entitat Local d’Aigua (ELA), accions per l’adaptació del territori al canvi climàtic i l’adaptació del servei de recollida de residus a la nova normativa europea d’obligat compliment l’any 2025.

Serveis a les persones (11.170.074 euros) presenta un increment del 5,74% en ajuts individuals de menjador per necessitats socioeconòmiques amb una partida per a 2023 de 8.125.597,60€. També comptabilitza un increment en la dotació dels serveis de transport i menjador escolar per donar resposta a l’augment de preus dels carburants.

Promoció Econòmica tindrà uns ingressos d’1.273.256,60€ que s’invertiran en el desplegament d’actuacions per fomentar i millorar l’ocupació i el mercat laboral. Tot plegat per ajudar a enfortir el teixit empresarial mitjançant la implementació de diversos programes i el manteniment del serveis que ja s’estan prestant de foment de l’emprenedoria o suport a l’empresa, entre d’altres. La novetat serà la incorporació d’un nou servei de dinamització de l’oferta industrial i l’acompanyament en el procés de digitalització a les empreses ubicades en municipis de menys de 20.000 habitants.

Serveis als Municipis preveu uns ingressos de 907.270,15€ que permetran millorar les instal·lacions del Centre d’atenció d’animals domèstics de companyia (CAAD) ampliant espais per poder acollir la creixent demanda dels ajuntaments. Podeu ampliar aquesta informació consultant les xifres més destacades del Pressupost a la web del Consell Comarcal (ccmaresme.cat).

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES