IniciNoticiesMedi ambientTordera compta amb 98 instal·lacions fotovoltaiques per cada 10.000 habitants segons dades...

Tordera compta amb 98 instal·lacions fotovoltaiques per cada 10.000 habitants segons dades de la Generalitat

L’Ajuntament de Tordera aposta pel consum d’energies renovables a tots els edificis i serveis municipals amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a través d’una subvenció de la diputació de Barcelona.

Les instal·lacions solars fotovoltaiques per a l’autoconsum a Catalunya s’han multiplicat per 22 en el darrers tres anys, fins a superar les 50.000, evidenciant així un boom d’aquesta forma d’obtenció d’energia. Concretament, del 2020 al 2022 se’n van implantar 48.676 instal·lacions, malgrat que tan sols se n’havien construït 2.247 en els 18 anys anteriors. No obstant, les dades també mostren una distribució territorial molt desigual d’aquests espais a nivell comarcal i municipal.

Segons dades de la Generalitat, Tordera presenta 98 instal·lacions fotovoltaiques per cada 10.000 habitants i la potència mitjana és de 2.8 kW. L’Ajuntament de Tordera aposta pel consum d’energies renovables a tots els edificis i serveis municipals amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a través d’una subvenció de la diputació de Barcelona. Ho explica la regidora de medi ambient, Nàdia Cantero.

Nàdia plaques solars

“és el camí a seguir, un projecte a llarg termini per combatre el canvi climàtic”

De de fa dos anys, la major part dels equipaments municipals i carrers ja disposen de nou enllumenat LED, també en aquest sentit s’està renovant el parc de vehicles municipals mitjançant vehicles híbrids o elèctrics i els nous sistemes de calefacció als equipaments s’estan substituint per calderes de biomassa.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES