IniciNoticiesEntitatsLa Capsa dels Records lluita pel dret a registrar a un nadó...

La Capsa dels Records lluita pel dret a registrar a un nadó que ha mort independentment de les setmanes de gestació

La Capsa dels Records lluita per canviar una llei que no permet registrar els nadons de les famílies que han patit una pèrdua perinatal.

L’espai dedicat a les entitats del municipi convida a la Maria Simón, presidenta de l’associació La Capsa dels Records, per conversar sobre la història de l’entitat i conèixer més sobre les pèrdues perinatals.

La Capsa dels Records col·labora amb un total de 35 hospitals des de fa més de dos anys, en els quals han entregat 1500 capses a famílies que han perdut al seu nadó. La presidenta ha explicat que Catalunya és la comunitat líder en grups de dol perinatal, encara que les famílies volen aconseguir canviar certes lleis.

Actualment, existeix una llei que no permet registrar a un nadó que ha mort abans de complir 180 dies de gestació i, per tant, no els poden inscriure en el llibre de família. Des de La Capsa dels Records lluiten per canviar la llei i aconseguir el dret a registrar als nadons, perquè les famílies puguin deixar constància del naixement i existència dels seus fills i filles. Així ho explica la Maria Simón, presidenta de l’entitat.

Maria Simón

“LLUITEM PERQUÈ ES PUGUI REGISTRAR AQUEST NADÓ, INDEPENDENTMENT DE LES SETMANES DE GESTACIÓ EN QUÈ MORÍ”

Si voleu escoltar l’entrevista completa, ho podeu fer dilluns a dos quarts d’onze del matí i a dos quarts de vuit del vespre al dial 107.1, o bé, la trobareu a la web www.radiotordera.cat en la secció Podcast destacats dins del programa La Teranyina.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.