IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNS PRESSUPOST DE CRISI DE 14 MILIONS D’EUROS,...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNS PRESSUPOST DE CRISI DE 14 MILIONS D’EUROS, 3 MILIONS MENYS QUE L’ANY PASSAT.

El pressupost de l’ajuntament de Tordera per aquest 2010 s’eleva a 14 milions d’euros. Una xifra que representa una reducció de 3 milions d’euros respecte el pressupost de l’any passat. Aquesta retallada està relacionada, sobretot, amb la disminució dels ingressos de l’ajuntament. El pressupost 2010 preveu mantenir la despesa en Serveis Socials i reduir un percentatge important la despesa en serveis d’àrees com festes, mitjans de comunicació, joventut, promoció de la vila o cultura.El pressupost d’enguany, considerat com un pressupost de crisi, és un reflex de la situació econòmica complexa que viuen les finances locals i estatals. La regidora d’Hisenda, Sílvia Català, va manifestar que diverses àrees optimitzaran els recursos. Silvia Català destacava l’increment d’esforços a les necessitats socials.

En l’apartat d’inversions aquestes seran les previstes dins el Fons Estatal d’Inversió Local, impulsat per el govern central amb l’objectiu de dinamitzar l’economia i promoure l’ocupació.

El regidor d’ERC, Bernat Costas va destacar que el pressupost aprovat és realista amb la situació econòmica que viu el país. Costas creu que aquest pressupost ha d’obrir el camí a la recuperació financera de l’ajuntament.

El regidor del Moviment Alternatiu per Tordera, Josep Alsina va recordar que el deute reconegut de l’ajuntament és de 13 milions d’euros. Josep Alsina creu que aquest pressupost no posa remei a la dolenta situació que viu el municipi.

Per la seva banda, el regidor del PSC Josep Romaguera va ser molt més crític amb el pressupost de la corporació. Romaguera va assegurar que no entenia com es podia aprovar el pressupost fora del pla de sanejament.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va assegurar que el pressupost esta fet amb responsabilitat política. Garcia va assegurar estar tranquil i satisfet de la gestió feta, en els darrers anys, al capdavant de l’ajuntament.

El ple d’ahir també va aprovar els pressupostos dels ens autònoms de l’OASC i Ràdio Tordera. El pressupost 2010 es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern, format per CiU i ERC, el vot en contra de l’oposició de PSC i MAT.