IniciNoticiesPolíticaEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA FALLA A FAVOR DEL CONSELL...

EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA FALLA A FAVOR DEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME EN RELACIÓ AL CONFLICTE AMB L’AJUNTAMENT DE TORDERA PER LA GESTIÓ DEL TRANSPORT ESCOLAR.

La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès una sentència desfavorable a l’Ajuntament de Tordera i a Autocars Barrera en el cas del transport escolar no obligatori. El consistori, que encara pot presentar recurs d’empara, està obligat a pagar indemnitzacions al Consell Comarcal del Maresme i, juntament amb l’empresa d’autocars, fer-se càrrec de les costes del judici.

El conflicte es va iniciar el setembre de 2003, quan l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va firmar un decret autoritzant l’empresa Autocars Barrera a fer-se càrrec del transport escolar no obligatori (el que no surt del terme municipal). Aquesta decisió va impedir que el Consell Comarcal del Maresme continués fent aquest servei al municipi i va iniciar, alhora, una batalla legal sobre qui tenia les competències del transport escolar i quina administració se n’havia de fer càrrec econòmicament.

La sentència, que s’ha donat a conèixer aquesta mateixa setmana, manifesta que l’actuació del consistori torderenc no s’ajusta a dret. Per tant, després de set anys de conflicte, tot haurà de tornar al seu punt anterior. Cal recordar que el Consell Comarcal del Maresme feia aquest servei des de l’any 1996, per la delegació de competències que havia rebut per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

El PSC de Tordera s’ha fet ressò d’aquesta noticia assegurant que la justícia dóna la raó als arguments, més que defensats, del seu partit. El regidor del PSC, Josep Romaguera recorda que la sentència tomba tots els arguments que utilitzava l’ajuntament per defensar aquest servei. Romaguera assegura que ara els torderencs, hauran d’indemnitzar al Consell Comarcal del Maresme pels perjudicis causats al impedir que es pogués prestar el servei d’acord amb la legalitat.

Romaguera no enten per quins motius l’equip de govern va decidir donar el transport escolar, a una empresa privada quan aquest servei estava subvencionat.

El PSC ha lamentat a través d’un comunicat que Tordera, novament, estigui en boca de tots per les il·legalitats reiterades de l’equip de govern.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha declinat fer declaracions sobre aquest cas. L’ajuntament ha emès un comunicat manifestant que la sentencia del tribunal no és ferma. Segons l’ajuntament, la sentència no es refereix a cap concessió, si no als actes concrets duts a terme per l’Ajuntament en Ple, en defensa de la seva competència en matèria de transport escolar, davant les actuacions que l’any 2003 va a dur a terme el Consell Comarcal del Maresme al començar a prestar el servei dins del municipi en coincidència amb les línees urbanes que ja estaven en funcionament. Pel que fa a la indemnització, el consistori defensa que els suposats perjudicis no es fixen de cap manera a la sentència, que declara que caldrà que siguin acreditats pel Consell Comarcal en fase d’execució, per la qual cosa aquesta primer haurà d’esdevenir ferma.

Els serveis jurídics municipals estan estudiant la possible impugnació de la Sentència davant el Tribunal Suprem, per entendre que el contingut de la mateixa vulnera de forma clara les competències municipals en matèria de transport.