IniciAppEl Consell Comarcal crea el Servei d’atenció psicològica a dones víctimes de...

El Consell Comarcal crea el Servei d’atenció psicològica a dones víctimes de violències sexuals

L’atenció presencial es farà a Tordera, Arenys de Mar i Cabrera de Mar

El nou servei va adreçat a dones que han viscut o viuen situacions de violència sexual tant a l’àmbit privat (la llar) com al públic (espais d’oci, àmbit laboral, àmbit digital, contextos de guerra i conflictes armats etc.) i també als seus fills i filles.

Les violències sexuals tenen com a objectiu sotmetre els cossos i la voluntat de les dones i tenen conseqüències greus sobre la salut física, emocional i psíquica de la víctima i dels seus infants. El Servei d’atenció psicològica a dones víctimes de violències sexuals ajudarà i acompanyarà les víctimes en el seu procés de recuperació.

Per facilitar-hi l’accés, el servei neix amb caràcter itinerant i tindrà atenció presencial en els municipis de Tordera, Arenys de Mar i Cabrera de Mar. Es pot sol·licitat dia i hora contactant amb el SIAD Maresme per telèfon (Tel. 93 741 61 22) o enviant el formulari que trobareu a www.ccmaresme.cat.

La Generalitat també ha anunciat que hi haurà psicòlogues especialitzades les 24 hores del dia per assessorar tota mena de casos. S’invertiran 40 milions d’euros fins al 2025 per a desplegar una norantena d’accions centrades en la prevenció i la reparació. També de casos passats. Ho explica la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Tania Verge

“tenim l’objectiu de no deixar cap dona sola i que siguin els serveis que s’adaptin a les necessitats de les dones”

El govern vol més prevenció de les violències sexuals i millor reparació de les víctimes. I pretén atendre totes les violències sexuals, recents o passades. Al telèfon 900 900 120 on fins ara s’informava d’on trobar informació, hi haurà ara psicòlogues especialitzades i un primer assessorament jurídic. Un suport que es desplaçarà físicament al costat de la víctima si ho vol.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES