IniciNoticiesRegidoriesTordera és dels pocs municipis del Maresme amb pla especial d’emergències per...

Tordera és dels pocs municipis del Maresme amb pla especial d’emergències per a inundacions

El 75% dels municipis del Maresme no disposen o tenen caducats aquest plans

Tordera és un dels únics municipis de la comarca del Maresme que compta amb un pla especial d’emergències davant les inundacions. Es tracta d’un pla d’indicacions per actuar davant de situacions de grans riuades, com la viscuda del Temporal Glòria.

I és que la gran majoria de les poblacions de la comarca del Maresme, tan castigada sovint per les inundacions i els temporals, no disposen o tenen caducat des de fa anys el pla especial d’emergències per a inundacions de Catalunya (Inuncat). Aquest facilita, entre d’altres, afrontar i gestionar de manera eficaç les emergències que es produeixen per inundacions en el seu àmbit territorial. El regidor de Seguretat i Protecció Civil, Rafa Delgado assegura que el fet de disposar del pla d’emergències Inuncat va permetre afrontar el temporal Glòria del 2020 amb la previsió i recursos necessaris.

Pla emergències 1

“Amb el Glòria ho teníem tot preparat, sabíem que havíem de fer, coneixíem els recursos”

L’Inuncat de Protecció Civil permet organitzar la resposta operativa per gestionar qualsevol emergència relacionada amb inundacions, per minimitzar els riscos, garantir la seguretat de les persones i la protecció dels béns, infraestructures i medi ambient.  El 75% dels municipis del Maresme incompleixen aquestes premisses. Com dèiem, només set municipis de la comarca costanera compten amb aquest pla. Són Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Malgrat de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna i Tordera.

El regidor de Seguretat i Protecció Civil, Rafa Delgado recorda que Tordera disposa de tots els plans d’emergències específics que ens afecten i on es recull tota la planificació necessària per afrontar qualsevol emergència.

Pla emergències 2

Segons Protecció Civil, el pla d’emergències és obligatori i una responsabilitat municipal. Tot i l’obligatorietat, la Generalitat només en pot requerir el compliment però no disposa de mecanismes coercitius ni sancionadors.

El pla d’emergències és la figura jurídica que permet justificar l’adopció de mesures d’emergència a la població. Si aquestes s’incompleixen els damnificats podrien fer ús de l’omissió en defensa jurídica. De la mateixa manera, no tenir aquests plans complicaria una possible declaració de zona catastròfica.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES