Entre els seus beneficis hi ha la reducció de la mortalitat i els reingressos hospitalaris, així com la millora de la qualitat de vida i la reinserció social, familiar i laboral dels pacients.
La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha posat en marxa (el passat mes de juny), el programa de Rehabilitació Cardíaca per a pacients de baix risc cardiovascular que han patit una síndrome coronària aguda, com són un infart agut de miocardi o una angina de pit. Aquest programa, que s’ha pogut engegar gràcies a la col·laboració de GICOR (Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor), el desplega un equip multidisciplinari format per professionals dels serveis de cardiologia, rehabilitació i fisioteràpia, infermeria i metges de la Unitat de Risc Vascular de l’Hospital de Calella.
La rehabilitació cardíaca es basa en programes multidisciplinaris per a l’avaluació i el maneig del risc cardiovascular, l’assessorament de l’activitat física, suport psico-social, tractament mèdic i la promoció d’hàbits saludables. Entre els seus beneficis hi ha la reducció de la mortalitat i els reingressos hospitalaris, així com la millora de la qualitat de vida i la reinserció social, familiar i laboral dels pacients. Ho explica la fisioterapeuta de rehabilitació cardíaca de la corporació de salut del Maresme i la Selva, Ivette Agell.
“es un programa personalitzat per pacients amb malalties cardíaques que busquen recuperar el seu dia a dia”.
Les malalties cardiovasculars són la primera causa de morbimortalitat en el món. En els darrers temps, s’ha aconseguit reduir la mortalitat en l’infart agut de miocardi, però el risc d’aparició de nous esdeveniments cardiovasculars continua sent alt després del primer episodi coronari. Per això és molt important la prevenció secundària en aquests pacients.