IniciNoticiesMedi ambientLa setmana acabarà amb 301 municipis catalans en estat d'alerta per...

La setmana acabarà amb 301 municipis catalans en estat d’alerta per la sequera. Tordera es troba en estat de prealerta.

La generalitat remarca que es treballa de manera coordinada amb els ajuntaments i que les dessalinitzadores estan funcionant “al seu nivell màxim”

Tordera continua en l’estat de prealerta per sequera, davant la disminució de les reserves d’Aigües Ter-Llobregat que abasteixen el municipi.

Tordera està en escenari de prealerta des de finals del mes de febrer. Aquest escenari, que no ha variat amb les pluges del setembre, no comporta cap tipus de restricció per la ciutadania, però sí en la preparació dels plans d’emergència per part dels ens locals i les entitats d’abastament d’aigua.

El Govern català ha avançat que s’acabarà aquesta setmana amb 301 municipis en estat d’alerta per la sequera ja que s’afegiran 22 més de l’Alt Empordà. Ara n’hi ha 279 de 21 comarques diferents.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha qualificat la situació de “preocupant” per la manca de pluges però ha insistit que l’aigua de boca “està garantida”.

Prealerta sequera 1

“la situació és preocupant a hores d’ara, però l’aigua de boca està garantida”

Així mateix, ha remarcat que es treballa de manera coordinada amb els ajuntaments afectats i que les dessalinitzadores estan funcionant “al seu nivell màxim”.

Prealerta sequera 2

Es recomana a la ciutadania un esforç per minimitzar el consum d’aigua, i així evitar l’agreujament de les reserves d’aigua.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES