IniciNoticiesCulturaRAMON GÓMEZ I LAIA ENCINAS GUANYEN ELS PREMIS LITERARIS SANY JORDI 2010...

RAMON GÓMEZ I LAIA ENCINAS GUANYEN ELS PREMIS LITERARIS SANY JORDI 2010 EN PROSA I POESIA. JORDI ROMAGUERA S’EMPORTA LA BECA DE 3000 EUROS PER EL TREBALL DE RECERCA LOCAL “LA VILA ANTIGA DE TORDERA S.XVI A XVIII”

El Teatre Clavé va ser l’escenari ahir de l’acte de lliurament dels premis literaris Sant Jordi en les categories juvenil, adults i de la beca de recerca local Salvador Vendrell.
El torderenc Ramon Gómez va ser el guanyador del primer premi de la modalitat de prosa per al grup F (adults) pel seu treball “L’última estació”. El segon premi d’aquesta modalitat va ser per a Roger Simeon pel treball “El pressentiment”.
Laia Encinas, va ser la guanyadora de la modalitat de poesia de la categoria adults (grup F), mentre que M. Teresa Reyner va aconseguir el segon premi per “A flor de pell”.

Ahir es va fer entrega de la primera beca per realitzar el treball de recerca local Salvador Vendrell 2010. El guanyador de la beca de 3000 euros va ser Jordi Romaguera Serra Pel seu treball “La vila antiga de Tordera (s.XVI a XVIII)”. El jurat també va reconèixer l’altre treball de recerca presentat “La fundació de mutuals a Tordera, la societat de socors mutua “Sant Ferriol”, amb un accèssit o menció.

El grup E de 19 a 25 anys  va premiar en la modalitat de prosa el treball de Francesc Haro “Miles Davis, cafè i Croissant”, mentre que el segon premi d’aquesta modalitat va ser per Marc Reixach pel seu treball: “Les cinc i cinc”. En poesia, es va donar desert el segon premi i es va premiar en primer lloc el treball “oportunitats maltractades” de Aintzne Ariza. Pel que fa el grup D de 15 a 18 anys, el guanyador del primer premi en prosa va ser el treball “Diatriba” de Alícia Folgarona, mentre que el segon premi va ser per Marcel Fernández i el treball “Deu minuts”. Els premiats en la modalitat de poesia d’aquest grup format per joves de 15 a 18 anys van ser Helena Vallicrosa pel treball “Podria correr cap a l’infinit” i Anna Romaguera per la poesia “Per poder progressar”.
Finalment, ahir també es van lliurar els premis de la categoria Juvenil grup C (De 12 a 14 anys). Els premiats en la modalitat de prosa van ser en primer lloc Ilana Koryesshkova pel treball “Viatge al passat o bé al futur” i en segon lloc Bernat Fernandez.

Els premiats en poesia d’aquesta modalitat van ser en primer lloc Pau Muñoz per començar de nou i en segon lloc la poesia d’Alba Nonell, “Feliç”. En la modalitat d’investigació adreçat a nois i noies de 15 a 18 anys el primer premi va quedar desert i el segon premi va ser per a Alba Gort pel seu treball “La vellessa i algunes malalties relacionades”. El regidor de cultura, Josep Llorens feia un balanç molt positiu del concurs literari. Al finalitzar l’acte l’alcalde de Tordera, va destacar el caràcter reivindicatiu que també té la diada de Sant Jordi per Catalunya.

En l’entrega de premis d’ahir també es va presentar l’edició d’enguany del llibre “Esguards”, que recull tots els treballs guanyadors de la passada edició.

ÚLTIMES NOTÍCIES