IniciNoticiesMedi ambientLA NETEJA DE BOSCOS PER LA NEVADA PODRIA DURAR DOS O TRES...

LA NETEJA DE BOSCOS PER LA NEVADA PODRIA DURAR DOS O TRES ANYS.

Els estralls de la nevada del passat 8 de març als boscos de les comarques gironines encara seran visibles durant un bon període de temps. Ahir, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va calcular que per restablir la situació forestal d’abans del temporal de neu hauran de passar “com a mínim dos o tres anys”, sempre i quan es netegi “a bon ritme” el sotabosc de branques trencades i arbres caiguts. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recorda que la generalitat proposa engegar un pla ocupacional, on les persones aturades siguin les encarregades de netejar els bosc. Tot i això, Garcia reclama que es faci una formació a aquestes persones perquè puguin realitzar la feina correctament.

El conseller de Medi Ambient va reiterar que les actuacions prioritàries en els boscos estaran finalitzades el 15 de juny. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia reitera que serà molt difícil poder tenir el bosc en condicions en les dates previstes.

D’altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua engega un programa de neteja en rius i rierols de les comarques gironines amb data límit del 30 de maig. Les branques i arbres que actualment ocupen moltes de les lleres es convertirien, en cas de pluges intenses, en un important tap per l’aigua que desembocaria, inevitablement, en inundacions.

ÚLTIMES NOTÍCIES