IniciNoticiesSalutTordera, Calella, Malgrat de Mar i Palafolls estrenen el servei RULA per...

Tordera, Calella, Malgrat de Mar i Palafolls estrenen el servei RULA per atendre i prevenir l’ús de drogues i pantalles entre el jovent

Aquest mes ha entrat en funcionament el RULA, un servei intermunicipal d’atenció i prevenció als usos de drogues i pantalles que es du a terme als municipis de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera.

Adjudicat a la cooperativa d’iniciativa social Eines, serveis socioeducatius, i sota la gestió i coordinació del Consell Comarcal del Maresme, RULA neix per promoure la salut i prevenir les conductes de risc entre la població d’aquests municipis, especialment entre els i les joves. Nati Puvill tècnica de joventut de l’ens comarcal ho explica en declaracions a Ona Maresme.

Rula 1

Se centra en els municipis de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera perquè els ajuntaments d’aquestes poblacions són els que han encomanat al Consell Comarcal la creació del servei. Josep Llorens es coordinador del govern municipal de Tordera.

Llorens conveni

“des de Tordera sempre hem cregut que es important treballar aquest temes i fer-ho de forma mancomunada”

RULA enfoca el seu pla d’acció principalment en la prevenció, però també en l’atenció personal a joves i famílies en cadascun dels 4 municipis. Cada població comptarà amb un espai d’atenció personalitzada al servei de les famílies i joves que necessitin informació o assessorament expert per prevenir conductes de risc en els usos de drogues i pantalles. En aquests moments, s’estan definint els horaris i espais on es farà aquesta atenció a cada municipi.

Pel que fa a la prevenció de l’ús de drogues i pantalles, RULA posarà a disposició dels centres de primària, secundària, educació postobligatòria i educació especialitzada un protocol adaptat als centres de cada municipi per abordar de forma coordinada amb els agents i recursos del territori la prevenció, detecció i intervenció sobre drogues i pantalles en l’àmbit escolar. També ofereix tallers específics adreçats a l’alumnat (a partir de 6è de Primària) i a les famílies sobre els consums drogues, la reducció de danys, pantalles, la identitat digital, els videojocs…..

Les actuacions del RULA les coordina el servei comarcal de Joventut i es defineixen conjuntament amb els 4 ajuntaments impulsors del servei.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES