IniciNoticiesEntitatsEls caçadors diuen prou i diumenge no hi haurà batudes de...

Els caçadors diuen prou i diumenge no hi haurà batudes de senglars

La línia vermella continua sent la comunicació dels llocs de les batudes. Des d'Acció Climàtica es defensa la mesura com una aposta per la seguretat, mentre que els caçadors asseguren que ja es senyalitzen. Argumenten també que en els terrenys privats -gairebé el 80% del país-, ja tenen el permís del propietari

Diumenge les 900 colles que hi ha a Catalunya, entre elles la societat de caçadors de Tordera, no sortiran a caçar i els 5.000 senglars que es preveia matar continuaran al medi natural.

Així, si no hi ha cap novetat, els caçadors no engegaran la temporada  tal com marca la Resolució de Vedes si les posicions continuen com ara. El principal punt en discòrdia, malgrat que no és l’únic, és l’anomenat 8.3, en què l’administració demana als caçadors que comuniquin la seva ubicació quan fan les batudes. La reunió que han mantingut els responsables d’Acció Climàtica i la Federació de caçadors de Girona ha evidenciat que les posicions,  estan molt allunyades, i malgrat la bona predisposició a l’entesa que professen les dues bandes no han arribat a un acord.

La línia vermella continua sent la comunicació dels llocs de les batudes. Des d’Acció Climàtica es defensa la mesura com una aposta per la seguretat, mentre que els caçadors dirien on cacen sempre i quan es tracti de terrenys públics. Pels terrenys privats -gairebé el 80% del país-, argumenten que ja tenen el permís. Antonio Rodriguez és el president de la societat de caçadors de Tordera, denuncia que aquesta problemàtica no és l’única que pateixen el seu col·lectiu.

Vaga Caçadors 1

“els que més volem seguretat en les caceres som nosaltres”


Si bé inicialment el text de la resolució marcava la comunicació d’uns paràmetres molt detallats, ara Acció Climàtica s’avé a simplificar el tràmit i només demanar les dades de referència de les colles i el paratge o zona on estiguin caçant. Rodríguez deixa clar que mantindran l’aturada fins que la Generalitat no s’assegui a negociar.

Vaga caçadors 2

El portal especialitzat en caça Cinegeticat calcula que, si no es caça en tota la temporada –s’acaba a finals de març–, la població de senglars podria créixer fins als 800.000 individus. L’any passat, durant la temporada, se’n van abatre gairebé 67.000.

ÚLTIMES NOTÍCIES