IniciNoticiesSocietatEl cas de la mort de Josep Maresma el 1951 arriba al...

El cas de la mort de Josep Maresma el 1951 arriba al programa crims de Catalunya Ràdio

El popular programa Crims que dirigeix Carles Porta a Catalunya Ràdio ha intentat posar llum a la foscor en el cas de la mort del blanenc Josep Maresma, el 1951. Aquesta és una història de contrabandistes, de guàrdies civils i d’una mort enigmàtica que no s’ha aclarit mai.

El 2005, a la revista Blanda 8 de l’Arxiu, Juli Baca va escriure un article sobre aquest cas a partir dels seus records i entrevistes personals. Es tracta de la mort enigmàtica de Josep Maresma, avantpassat de la família Maresma que resideix ara a Tordera. En Josep tenia 36 anys quan se’l va trobar mort el 17 de setembre de 1951. Des que s’havia casat, una dotzena d’anys enrere, vivia en una caseta propietat de l’empresa SAFA on treballava d’electricista.

La narració del crim segueix la història des de diferents punts de vista. Mentre que la Guàrdia Civil diu que es va suïcidar després de ser citat per acusar-lo de contrabandista, la família no en donava crèdit com tampoc el forense, qui explica una sèrie de característiques que posen en dubte la hipòtesi del cos policial.

El cas, que es pot recuperar a través de les plataformes digitals com Spotify, va ser publicat del 10 de juliol.

ÚLTIMES NOTÍCIES