IniciNoticiesRegidoriesLa Regidoria de Seguretat activa el Pla Bàsic d'Emergències per l'onada...

La Regidoria de Seguretat activa el Pla Bàsic d’Emergències per l’onada de calor d’aquest cap de setmana

La regidoria de Seguretat, a través de Protecció Civil i els diferents departaments municipals, han activat tot un seguit de protocols i accions de prevenció davant l’anunci d’onada de calor emès per el Servei Meterològic de Catalunya. 

En aquest sentit, Meteomar, el servei de metorologia del Consell Comarcal va emetre ahir al vespre un avís específic per calor a la comarca. A partir de divendres, les temperatures que fins ara han estat raonablement càlides, experimentaran un augment important. Per divendres dia 15 les màximes seran de 33 a 36 graus a l’interior de la comarca i de 30 a 33 graus a la costa. Dissabte dia 16, les màximes es preveuen de 35 a 37 graus a l’interior de la comarca i entre els 33 i els 35 graus a la costa. Diumenge dia 17 s’esperen temperatures semblants a dissabte. Tal com informa Meteomar, aquesta situació s’allargarà, com a mínim, fins al dimarts dia 19 de juliol. 

Davant d’aquesta previsió de calor intensa, el regidor de seguretat, Rafa Delgado, ha constituït el PBEM (Pla bàsic d’emergències municiapls) i s’ha activat el Comitè Municipal d’Emergències a Tordera per tal de coordinar els dispositius.

L’Ajuntament de Tordera recomana minimitzar la realització d’activitats esportives a l’aire lliure entre les 11:00h i les 18:00h, es restringeix la realització de treballs forestals o d’activitats agrícoles. També es mantenen precintades les barbacoes públiques de Sant Ponç i el parc Prudenci Bertrana per evitar al màxim el risc d’incendi. 

Es realitzarà especial vigilància a les persones majors de setanta-cinc anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

Es recomana a la ciutadania romandre en espais frescos i climatitzats i es recorda que equipaments com  la Biblioteca Municipal, el Casal de Joves i les piscines municipals estan oberts al públic per atendre aquesta recomanació.  Per qualsevol incidència, columna de foc o emergència truqueu al 937640615 o 112.

ÚLTIMES NOTÍCIES