IniciNoticiesPolíticaTordera se suma al Dia Internacional per a la defensa dels drets...

Tordera se suma al Dia Internacional per a la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI+

El ple municipal va llegir ahir un manifest de suport a les entitats i xarxes d’entitats que treballen en favor del col·lectiu

El 28 de juny va ser  el Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels anomenats fets d’Stonewall (Estats Units) que van tenir lloc el 28 juny de 1969, fa ja més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI.

L’Ajuntament de Tordera va adherir-se al Ple Municipal d’ahir, a un manifest amb motiu del 28 de juny Dia per l’alliberament LGTBI+, i dona suport a les entitats i xarxes d’entitats que treballin en favor del col·lectiu. A Tordera es ratifica aquest compromís, endegant i garantint polítiques d’atenció al col·lectiu LGTBI i de sensibilització en la prevenció de la LGTBIfòbia. 

Escoltem un fragment del manifest llegit per la Miriam, conserge de l’antic hospital de pobre.

Manifest LGTBI

“Des de Tordera tornarem a dir que no passaran i calen polítiques publiques i inclusives”

l’Ajuntament de Tordera vol reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI, i atès que encara hi ha focus d’LGTBI-fòbia a casa nostra, fer una crida a les persones afectades a no callar i utilitzar els canals que tenen al seu abast en el nostre municipi i comarca, i demanen a tota la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI. Al cap i a la fi, els drets del col·lectiu LGBTI són els drets de tothom, com a Drets Humans que són.

ÚLTIMES NOTÍCIES