IniciNoticiesSalutSalut informa de l'augment de casos de covid. Tordera comptabilitza uns 20...

Salut informa de l’augment de casos de covid. Tordera comptabilitza uns 20 casos positius per dia.

Tot i que la gran majoria dels casos són infeccions lleus que es passen a casa, els contagis també acaben repercutint en més ingressos als hospitals.

Continua la pujada de contagis de covid. Un dels motius és que les variants BA4 i BA5 –l’evolució de l’òmicron– ja representen el 60% dels casos a Catalunya. Aquestes variants s’escapen molt més de les vacunes i, sumant-hi la pèrdua d’immunitat de la població, augmenten les infeccions.

Tot i que la gran majoria dels casos són infeccions lleus que es passen a casa, els contagis també acaben repercutint en més ingressos als hospitals.

Aquesta setmana se superen les 1.700 persones ingressades amb covid o per covid. 

A Tordera, l’ambulatori ha detectat uns 68casos positius en 7 dies i 96 positius en les darreres dues setmanes. A més l’index de risc és molt alt i la taxa de reproducció de la pandèmia és de 2.09 (l’epidèmia creix si és superior a 1). Núria Roure és adjunta a direcció del CAP Tordera.

Núria Covid

“Entenem que tenim més casos dels que tenim comptabilitzats, però amb el nou protocol només fem la prova a persones vulnerables o majors de 60 amb símptomes”

Salut demana a les persones grans i vulnerables que duguin mascareta en llocs tancats i mal ventilats, i als casos lleus que no vagin al CAP, sinó que prenguin antitèrmics i es quedin a casa.

ÚLTIMES NOTÍCIES