IniciNoticiesSocietatTORDERA TINDRÀ UN ESPAI PER ACOLLIR EL SERVEIS D’INFORMACIÓ I ATENCIÓ A...

TORDERA TINDRÀ UN ESPAI PER ACOLLIR EL SERVEIS D’INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES DEL MARESME.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Maresme s’ha presentat aquest dimarts a la seu del Consell Comarcal. El SIAD es va crear i posar en marxa el juliol passat. Ara, s’ha reestructurat i reubicat en uns nous espais. Està adreçat a les dones de la comarca, a les què ofereix serveis d’informació, atenció, assessorament psicològic i jurídic, i suport intercultural en matèria de gènere.

Tot i que la seu central seguirà estant a Mataró, una de les novetats que incorpora el nou Servei és la voluntat de descentralitzar-lo, amb l’objectiu d’apropar-lo a les dones de tots els municipis de la comarca. A banda de Mataró, els dos municipis maresmencs on de moment s’oferirà el Servei són Arenys de Mar i Tordera, però en un futur s’espera que se n’afegeixin més. L’Ajuntament s’ha de limitar a facilitar l’espai, i el Consell Comarcal hi posa el servei, durant unes hores i uns dies pactats a la setmana. Escoltem Neus Serra, consellera delegada de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme.

A Tordera, l’espai del servei d’informació i atenció a les dones, es troba a l’àrea de serveis socials. Neus Serra parla dels serveis que ofereix el Servei.

L’acte de presentació del SIAD també ha servit per explicar les directrius que guiaran el disseny el futur Pla Comarcal de Polítiques de Dones, el primer pas del qual serà fer una diagnosi dels problemes que cal resoldre a nivell de comarca en matèria de gènere.

ÚLTIMES NOTÍCIES