IniciNoticiesSocietatL’Hospital de Calella implanta l’APP “Banc de Sang” per millorar la seguretat...

L’Hospital de Calella implanta l’APP “Banc de Sang” per millorar la seguretat dels pacients i la traçabilitat en el procés de transfusió de sang

L’aplicació està en procés de desplegament als centres de la Corporació que ho requereixin.

Aquest passat abril es va començar a implantar, a l’Hospital de Calella, una nova aplicació que permet controlar els punts crítics del cicle transfusional aportant traçabilitat a tot el procés. Es tracta d’una aplicació, ja existent en altres centres sanitaris, que garanteix que el pacient rebi  la transfusió correcta aportant seguretat al procediment.

L’app “Banc de Sang” permet controlar l’extracció de mostra del pacient, garantint la correcta associació entre la petició, el pacient i la mostra. També controla la recepció de la mostra a laboratori, i fa una prova creuada electrònica a peu del llit del pacient, així com controlar la fi de la transfusió. L’aplicació permet veure si hi ha hagut èxit amb la transfusió i registrar possibles reaccions, a la vegada que envia un informe al Banc de Sang.

Per tal d’implantar l’app a l’hospital, s’ha donat un telèfon mòbil tipus smartphone amb lector de codi de barres a cada unitat d’infermeria. Les primeres proves per implantar l’aplicació a l’hospital van començar l’octubre de 2021 a la unitat de cirurgia. No obstant això, ara està en procés de desplegament i es pretén que arribi a tots els equips de l’Hospital de Calella. L’aplicació està en procés de desplegament als centres de la Corporació que ho requereixin. Un cop s’acabi el procés a l’Hospital de Calella, la intenció és començar a implantar-la a l’Hospital de Blanes i, finalment, al servei d’Hospitalització a Domicili.

ÚLTIMES NOTÍCIES