IniciNoticiesEducacióEl sector educatiu torderenc lamenta la sentència que obliga a fer un...

El sector educatiu torderenc lamenta la sentència que obliga a fer un 25% de castellà a les escoles

El tribunal dona 15 dies al conseller d’Educació perquè dicti les instruccions per fer almenys una assignatura troncal en castellà, a part de la de llengua castellana

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ordena a la Generalitat que executi de manera immediata la sentència que obliga a fer un 25% de castellà a totes les escoles de Catalunya.

En una interlocutòria, el tribunal requereix al conseller d’Educació, Josep González-Cambray, perquè en 15 dies com a molt “dicti les instruccions i estableixi les garanties de control que s’escaiguin” per fer que almenys una assignatura troncal es faci en castellà, a banda de la matèria de llengua castellana.

A més, el TSJC requereix també a l’Alta Inspecció educativa que verifiqui el compliment de les mesuresi n’informi al tribunal. El regidor d’ensenyament a Tordera, Pau Megias lamenta la sentència i constata el posicionament unitari de les escoles del poble a favor del català.

Pau TSJC

“És una mala noticia, continuem amb les agressions a la llengua catalana i amb aquesta no voluntat d’entendre que el català és una eina de cohesió social”

El conseller d’Educació, Josep González Cambray ha anunciat un recurs contra el que considera una sentència aberrant. Cambray llença un missatge de tranquil·litat als centres educatius.

Cambray TSJC

La decisió arriba després que l’Asamblea por una Escuela Bilingüe demanés l’execució forçosa de la sentència. També quan encara no hi ha acord al Parlament per blindar el català a les aulesi sense el decret que va anunciar el govern aprovat.

ÚLTIMES NOTÍCIES