IniciNoticiesCulturaTordera acull aquest cap de setmana la XVI La Fira del Món...

Tordera acull aquest cap de setmana la XVI La Fira del Món geganter

La Fira del Món Geganter està organitzada per la Colla de geganters i grallers de Tordera, amb el suport de l’agrupació de colles de geganters de Catalunya, i arriba a la Fira del Ram amb l’objectiu de donar a conèixer i fomentar el món geganter i potenciar-ne la continuïtat arreu del territori. Per aquest motiu, a més de comptar amb estands i expositors relacionats amb el fet geganter s’ha preparat un programa d’activitats propi durant tot el cap de setmana que inclourà conta-contes, tallers varis, el joc de la Fira, el projecte compartit amb les escoles de Tordera “Junts som gegants” i també es comptarà amb l’espai de la Fira Menuda. Ho explica la membre de la junta, Eva Serra.

Eva Serra gegants

En motiu de la celebració de la XIV Fira del Món Geganter, la colla torderenc ha preparat un espectacle nocturn molt ambiciós. Es tracta d’una adaptació teatralitzada de la Llegenda d’en Pere Botero. Aquesta narració del segle XVII forma part del patrimoni cultural del poble de Tordera i ha traspassat fronteres arribant fins a França i Portugal.

La particularitat de l’espectacle  és la combinació del gènere teatral amb elements molt variats de la cultura popular. Els personatges de l’obra seran gegants que adquiriran vida a través dels seus portadors i de les veus que els interpretaran. 

És una funció farcida de detalls com ara la música tradicional en directe, les coreografies de gegants, la dansa, l’espectacle de foc i les projeccions audiovisuals. Així, s’aconsegueix arribar a una particular combinació d’elements emblemàtics de la cultura popular amb components de caire  modern. Ens en dona detalls, la cap de colla dels geganters de Tordera, la Queralt Ametller.

Espectacle Pere Porter 1

El viatge a l’infern d’en Pere Porter tindrà lloc el dissabte 9 d’abril a les 21 hores a la Plaça de l’Església de Tordera. A les 20 hores, hi haurà un sopar popular per tothom qui ho desitgi adquirint prèviament tiquets als establiments col·laboradors. Ho explica Queralt Ametller.

Espectacle Pere Porter 2

La Fira del Món Geganter està organitzada per la Colla de geganters i grallers de Tordera, amb el suport de l’agrupació de colles de geganters de Catalunya, i arriba a la Fira del Ram amb l’objectiu de donar a conèixer i fomentar el món geganter i potenciar-ne la continuïtat arreu del territori.

ÚLTIMES NOTÍCIES