Temporal Glòria: La cobertura de les Ràdios Locals de l’Alt Maresme

Candidatura als Premis de Comunicació Local, categoria B, continguts audiovisuals

Espot del programa:

Trailer resum Temporal Glòria programa Dia Mudial Radio 2020

Sinopsis del contingut:

La borrasca Gloria va suposar un gran esforç professional per a les emissores de l’Alt Maresme, durant moltes hores es va realitzar un important desplegament tècnic i humà per seguir en tot moment, gairebé sense descans, el minut a minut d’un fenòmen meteorològic de dimensions fins aleshores desconegudes que va començar amb un temporal marítim que va afectar al litoral i que posteriorment va desplaçar la seva virulència a l’interior amb unes pluges molt importants. Les conseqüències sobre el territori i la ciutadania van ser molt greus i van posar a prova també la resistència d’aquests mitjans locals els quals van exercir més que mai la seva tasca de servei públic essencial de proximitat. El Gloria es va endur quilòmetres de passeigs marítims, va malmetre campings, conreus, i empreses, va ensorrar dos ponts, es van realitzar evacuacions i durant diversos dies la població va viure amb el cor en un puny pendents de les informacions que li arribaven.

La cobertura d’aquests esdeveniments, les reaccions de la ciutadania i autoritats així com el seguiment purament meteorològic es va dur a terme en primera persona per part dels professionals d’aquestes emissores que van emprar tots els mitjans disponibles per tal de realitzar una cobertura el màxim d’extensa i gràfica per a l’oient: des de la connexió en directe a peu de mar o riu, les entrevistes als responsables, testimonis, experts, l’enregistrament de vídeos i el volcat de totes les informacions a les xarxes socials.

Una experiència que va deixar una important petjada en cada un d’aquests mitjans i que en motiu de la celebració del dia Mundial de la Ràdio van voler compartir amb l’audiència d’una manera conjunta per posar en valor la tasca que es realitza des de la ràdio de proximitat.

Els millors moments del programa:

Posts a les Xarxes

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Així es desperta el Pla d’en Bigas després que la Tordera desbordés aquesta passada nit.

A post shared by Ràdio Palafolls 107.7 fm (@radiopalafolls) on

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Més d’un miler de persones han participat aquest diumenge a Pineda de Mar en una netejada popular de les platges, dels de la platja dels Pescadors fins la platja de Poblenou. Infants, famílies, joves, adults, gent gran… s’han mobilitzat a Pineda al llarg de 2,5km. de platja. Ha estat per iniciativa popular, “Pineda Volintariat contra el Glòria” i amb el suport de l’Ajuntament de Pineda de Mar. Diversos establiments comercials de la població han portat esmorzar i begudes. Ha estat una bona notícia després d’una setmana molt dura per les conseqüències devastadores del Temporal Glòria aquest gener del 2020. 📲 📷 TROBAREU L’ALBUM COMPLET AL FACEBOOK DE RÀDIO PINEDA I LES NOTÍCIES A LA NOSTRA WEB #temporalgloria #pinedademar #radiopineda #netejaplatges #maresme @xavier.amor @tv3cat @324cat @eltempstv3 @lasexta

A post shared by Ràdio Pineda (@radiopineda) on

Fitxa tècnica:

Programa: Temporal Glòria: La cobertura de les Ràdios Locals de l’Alt Maresme

Emissora: Emissores Municipals de Tordera, Palafolls, Malgrat, Pineda de Mar i Calella.

Horari d’emissió: Dies de la borrasca (20 al 26 de gener) i programa conjunt emès el dia 13/2/20 Dia Mundial Ràdio

Realització: Estudis de Radio Pineda amb la conducció de Maria Josep Hernández i la participació d’Albert Sabater de Ràdio Tordera, Marc Ferri de Ràdio Palafolls, Emili Pacheco d’Ona Malgrat, Jordi Terme de Ràdio Calella TV i Pep Basart de Ràdio Pineda.