Es redueixen lleugerament els fets delictius a Tordera respecte el 2019


El passat divendres, 17 de setembre, es va celebrar la Junta Local de Seguretat de Tordera, l’òrgan competent que s’encarrega de tractar i valorar els fets delictius al municipi i a la que hi van assistir tots els cossos de seguretat, l’alcalde, el regidor de l’àrea i el delegat del govern de la Generalitat. 

Les dades presentades per tots els cossos de seguretat es van comparar amb les del 2019, ja que el 2020 és considerat pels tècnics un any atípic, no comparable amb cap període anterior ateses les mesures restrictives, tancaments i confinaments municipals i domiciliaris per lluitar contra la pandèmia. 

Durant el transcurs de la Junta Local de Seguretat es va posar de manifest la reducció moderada dels fets delictius el 2021, l’augment d’un 5% en resolució de delictes respecte del 2019 (la resolució ja se situa en el 44%) i per tant també l’increment en un 20% més del nombre de detencions respecte del 2019.

Pel que fa als robatoris amb força, els percentatges constaten una reducció d’un 20,4% respecte al 2019 i una reducció del 58,3% en els robatoris amb violència/intimidació. 

Les dades facilitades pels diferents cossos de seguretat van posar de manifest també una disminució en els furts generals, furts d’ús de vehicles i també en els delictes contra el patrimoni, que s’han reduït un 4,8%. També durant la Junta Local de Seguretat es va tractar el treball conjunt en programes específics encaminats a seguir reduint el nombre de furts tant al nucli urbà com a urbanitzacions i a emprendre accions conjuntes que millorin la seguretat i la prevenció en punts concrets del municipi. El regidor de seguretat, Rafa Delgado considera que les dades són positives però cal seguir treballant.

junta local 1

Durant la Junta es va tractar també l’ocupació il·legal d’habitatges, una pràctica delictiva estesa arreu del territori català i per la qual tant l’alcalde com el regidor de Seguretat van demanar especial col·laboració i atenció de tots els cossos. Les dades constaten que des de principi d’any només la Policia Local ha evitat 91 ocupacions il·legals d’habitatges, davant els 147 intents d’ocupació que es van registrar en tot el 2019. Ho valora el regidor de seguretat, Rafa Delgado.

junta local 2

La Junta Local de Seguretat es va tancar amb la vista posada l’any 2022. En aquest sentit, el regidor de Seguretat, Rafael Delgado, va demanar més presència dels diferents cossos policials per aconseguir una millor seguretat per a la ciutadania i mantenir el treball col·laboratiu que garanteix bons resultats.

junta local 3                

Des de la Regidoria de Seguretat es va comprometre a seguir implementant més càmeres de seguretat al municipi i a millorar els recursos tècnics i logístics per al bon funcionament intern del cos de la Policia Local. Rafa Delgado destaca l’eficàcia de la col·laboració ciutadana i les càmeres per combatre els fets delictius al municipi.

junta local 4

Finalment, la reunió també va tractar operacions contra el tràfic de drogues, estupefaents i el desmantellament de plantacions de marihuana, d’acord amb operacions coordinades arreu del territori tant per part de les unitats dels mossos d’Esquadra com per part de la Policia Nacional. En aquest apartat, els representants d’ambdós cossos van destacar la importància de la col·laboració amb la Policia Local, que malgrat no tractar-se d’una qüestió de competència municipal, és necessària la bona comunicació entre cossos per coordinar amb èxit la majoria d’operacions per combatre i completar el desmantellament dels grups organitzats.