La plantilla d’Oysho Logística a Tordera en vaga per exigir l’equiparació de condicions dins el Grup Inditex


Foto: CCOO Catalunya

Els treballadors d’Oysho Logística a Tordera fan avui una jornada de vaga per exigir l’equiparació de condicions laborals amb la resta de centres de distribució del Grup Inditex. Comissions Obreres assegura que la plantilla de Tordera és la que té els sous més baixos i lamenta que porten un any negociant una millora del conveni amb la direcció, però fins ara no hi ha hagut entesa. Ho explica per Ràdio Tordera la responsable d’Acció Sindical de la Secció Sindical Interempreses de CCOO del Grup Inditex, Ainhoa Salvador.

vaga oysho 1

La vaga ha començat amb l’acció de piquets informatius a les 6h que no deixaven entrar als treballadors. Molts veïns del veïnat de Fibracolor s’han despertat amb aquesta actuació després de fer esclatar diversos petards. Conjuntament amb Mossos d’Esquadra i Policia Local s’ha intervingut identificant els responsables dels piquets i facilitant l’accés al polígon. més tard, Policia Local de Palafolls ha demanat reforç a la Policia Local de Tordera ja que hi havia piquets tallant l’accés al polígon de Palafolls. S’ha tallat l’accés des de N-II, per sota la carretera, per evitar problemes de trànsit i alteracions de l’ordre públic.

En aquesta vaga, CCOO denuncia que Inditex divideix els treballadors de logística en “primera i segona classe”, i acusa la direcció de no tenir “cap interès” en acostar posicions amb el comitè d’empresa. Segons CCOO, les propostes fetes per la direcció suposen una pèrdua econòmica per als treballadors.

vaga oysho 2

Els 140 treballadors d’Oysho Tordera estan cridats a secundar la vaga del proper dilluns, 22 de febrer. Ainhoa Salvador recorda que no estan obligats a fer serveis mínims i que cap treballador anirà a l’empresa.

vaga oysho 3

CCOO destaca que l’any 2000 va començar una negociació col·lectiva a Inditex, i des d’aleshores s’han signat acords amb continguts i vigències molt diferents en funció de les marques. El sindicat reclama corregir aquestes diferències i exigeix que tots els centres logístics es regeixin per les mateixes condicions. CCOO alerta que si avui no s’arriba a un acord, continuaran amb les protestes.