Un grup de cosidores torderenques reparteixen mascaretes i barrets quirúrgics a residències i hospitals de la zona


La solidaritat dels torderencs i torderenques no té fi. Un grup de cosidores de Tordera, però també de Blanes, Palafolls, Lloret, Mataró i Vidreres s’han organitzat per whatsapp i Facebook per crear mascaretes casolanes i gorros per a personal sanitari.

Fins al moment, ja han fet unes 300 mascaretas que s’han donat a diverses residències de la zona i més de 100 barrets quirúrgics que s’han repartit en els hospitals de referència. La Núria Laspèñas, una de les voluntaries del grup, explica la finalitat del material creat.

Laspeñas 1

El grup de voluntàries fan una crida a aconseguit tot tipus de material que els pugui ajudar amb la seva tasca: fils, gomes, agulles, robes, teles, llençols (ha de ser mínim 70% cotó). A banda, I si us voleu unir a cosir i ajudar també estan obertes a la col·laboració. Yolanda Martínez, cosidora voluntària, explica com elaboren el mateiral.

Laspeñas 2

La policia Local s’encarrega de recollir el material i fer la distribució. De moment, ja han fet 3 donacions i han creat la pàgina de Facebook ‘pespuntes de solidaridad’ per seguir gestionant necessitats i col·laboracions.