S’intensifica el compliment de les ordenances de Civisme i Tinença d’animals


En el marc de l’operatiu de vigilància i control que s’està duent a terme les darreres setmanes amb agents de paisà, la Policia Local ha interposat prop d’una desena de denúncies a propietaris de gossos per incomplir la normativa de tinença d’animals. El motiu de la majoria d’aquestes sancions són per no recollir els excrements dels gossos de la via pública i per incomplir la normativa en matèria de gossos perillosos (cal dur el gos lligat, amb morrió i amb la documentació obligatòria al dia). El regidor de seguretat, Rafa Delgado celebra que la feina que està duent a terme la policia local està començant a donar els seus fruits.

civisme rafa 1

Delgado aclareix que no totes les accions de la policia son per multar els propietaris, també es realitza una tasca d’informació i assessorament.

civisme rafa 2

Les accions de control i vigilància també han detectat i sancionat una vintena  d’infractors per accions que van des de llençar la brossa fora dels contenidors, deixar residus voluminosos a la via pública fins a malmetre mobiliari urbà. La regidora de civisme, Bàrbara Vergés parla de les mesures que s’han engegat per combatre el incivisme, a través de càmeres de vigilància i campanyes d’informació.

civisme barbara 1

Vergés també demana la col·laboració ciutadana per lluitar contra les males pràctiques a les illes de contenidors.

civisme barbara 2

Aquesta campanya de control i prevenció es suma a les diferents accions que promou el cos del Agents Cívics i que van adreçades a conscienciar i sensibilitzar sobre les bones pràctiques en matèria de civisme, convivència i el bon veïnatge.

Des del govern municipal s’ha anunciat que l’operatiu de control i vigilància sobre l’incivisme s’intensificarà els propers mesos.  Aquest operatiu anirà acompanyat del nou Pla integral de Neteja viària que estarà en marxa a finals d’any.  Els regidors de govern, Rafa Delgado i Bàrbara Vergés, han destacat que l’últim trimestre s’ha treballat intensament en la recollida de dades per elaborar aquest Pla que ha de donar cobertura al nucli urbà i les urbanitzacions.  Amb tot, els regidors han volgut posar de manifest que, en paral·lel a la implantació del Pla, ja s’està estudiant promoure, d’acord amb diferents agents socials,  actuacions de conscienciació del manteniment de l’espai públic i mecanismes de control i vigilància sobre  les actituds incíviques.