Promoció Econòmica publica una guia per l’obertura de noves activitats econòmiques a Tordera


Amb la voluntat de facilitar la informació sobre els tràmits i serveis que són necessaris a l’hora d’obrir una activitat econòmica a Tordera, des de l’Ajuntament i gràcies al treball transversal de les diferents àrees implicades, s’ha editat un document guia per a totes aquelles persones que vulguin iniciar-se en l’emprenedoria i necessitin assessorament previ.  
En aquesta línia, el document recull els passos que cal seguir per tramitar l’obertura d’un establiment: des de la documentació inicial, passant per la comunicació d’activitat, les llicències que cal sol·licitar segons el tipus de negoci o les comunicacions del canvi de titularitat.

La guia també recull les bonificacions fiscals que l’Ajuntament posa a disposició dels comerciants i petits empresaris que es poden demanar a l’hora de muntar un establiment com ara per a l’ obertura de noves activitats, sobre l’impost d’activitats i construccions, la bonificació sobre canvis d’emplaçament, de titularitat o reformes al negoci. La guia també recull les bonificacions a la taxa d’escombraries per a noves activitats, les que disposen de certificats ambientals i per aquelles que han ampliat la plantilla amb la contractació de personal a través del Servei Local d’Ocupació. Segons el regidor de promoció econòmica, Marçal Vilajeliu l’objectiu de la guia és facilitar els tràmits a l’empresari i comerciant local.

guia empresari

Conjuntament amb la publicació de la guia per a noves activitats econòmiques, l’Àrea de Promoció  està preparant sessions d’acollida per a nous emprenedors que donin continuïtat i un major recorregut als tallers i xerrades que organitzen periòdicament des del servei.

També en aquest sentit, es vol incentivar l’ús del servei per part dels emprenedors a l’hora d’afavorir la seva visibilitat un cop engegat el negoci. Així, en la línia d’afavorir sinèrgies i aprofitar les oportunitats i els recursos locals, des de l’Àrea de Promoció Econòmica es treballa perquè aquest any i els següents, els emprenedors que facin ús del servei per a la creació de les seves activitats disposin d’una bonificació del 100% per participar a la Fira Mercat del Ram.