El Banc de Sang vol superar les 10.000 donacions a la marató d’aquest any


El Banc de Sang espera superar les 10.000 donacions durant la Marató de Catalunya que arrenca aquest divendres 11. Durant una setmana es faran diferents actes a les capitals catalanes i els principals hospitals per tal d’aconseguir augmentar les reserves de sang, que actualment es troben a nivells molt baixos per les festes de Nadal. Aquest any, el Banc de Sang té com a objectiu convertir tots els catalans en ‘sangfluencers’ i que siguin els mateixos ciutadans qui animin als seus amics a donar sang a través de les xarxes socials. 

La directora del Banc de Sang i Teixits de Girona, Anna Millán, explica que l’any passat no es va aconseguir arribar a les 10.000 donacions de sang però que el 2017 se’n van aconseguir 17.000.

campanya sang

Durant aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals catalans i els dies 11 i 12 de gener es podrà donar sang per primera vegada a l’edifici modernista Casa de les Punxes de Barcelona, que ha habilitat un dels pisos perquè s’hi pugui fer la donació.

Des del web maratodonants.cat es pot reservar hora per donar sang aquests dies i també es pot compartir el missatge de la campanya amb seguidors a les xarxes socials, al WhatsApp o contactes de correu electrònic. La reserva d’hora per donar sang no és imprescindible; és només una manera de facilitar la donació.