IniciNoticiesPolíticaTira enrere la Moció de la C-32

Tira enrere la Moció de la C-32

Al passat Ple de l’Ajuntament de Tordera del 20 de Desembre, Som Tordera va presentar una moció que volia defensar un projecte informatiu i participatiu de la ciutadania sobre el projecte de la C-32 i l’impacte ambiental i econòmic a més d’organitzar una consulta popular a Tordera sobre l’ampliació de la C-32. Aquesta moció no va ser aprovada.

Salvador Giralt, des del partit polític que exposava la moció, defensava que amb aquesta no es busca, únicament, l’avaluació de del projecte. Amb això es refereix al fet d’aplicar la democràcia per conèixer si els torderencs i torderenques estan d’acord en un projecte que ha de facilitar el moviment dels transports als municipis d’accés directe, entre els qual hi ha Tordera. Aquest projecte, tal i com assegura Giralt, “és el mateix que el 2017 que va ser aturat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya”, però amb les “modificacions superficials” que aquest cop hi ha implementat la Generalitat per tal de fer-lo efectiu. A més, critica el cost del projecte que ascendeix als 71 milions d’euros explicant que segons les condicions pot ser que “el pagarem entre tots per la via d’indemnització o per peatges”. També critica l’impacte ambiental que comporta. Ho explica Salvador Giralt.

mocio c32 som tordera

La regidora no adscrita, Sílvia Mateos, defensava que estava sempre a favor de les consultes però no en aquest cas, per la falta de temps. El seu vot és d’abstenció.

mocio c32 silvia mateos

El regidor no adscrit Xavier Pla, s’abstenia defensant el mateix argument.

moció c32 xavier pla

Xavi Martin, del PP, va aportar diferents punts per millorar la moció, les quals des de Som Tordera els van incorporar. Tot i això, el regidor defensa que,¡ pel moment és necessària la posada en marxa del projecte de la C-32 malgrat “moltes coses s’hagin fet malament”, segons comentava, però és més urgent el desembús de trànsit que afecta als torderencs i torderenques. Amb això, el regidor ha votat en abstenció.

mocio c32 xavi martin

Des d’ERC i Gent de Tordera, Jordi Romaguera defensava la transparència que es busca amb la moció a més de conèixer quin és el procés i , amb això, saber i fer prevaldre el criteri de la població envers la qüestió. Malgrat això, el regidor votava a favor tot i saber que la moció “ve tard”, tal i com assegurava.

mocio c32 erc

El socialista Rafa Delgado, a través del PSC, explicava que no volien entrar en “la qüestió de fons” de l’ús de l’autopista, sinó que se centrava en la qüestió de la consulta. En aquesta mesura, fa una comparativa amb les consultes populars de Lloret de Mar i Blanes, emfatitzant que èticament s’ha de preparar en un termini de tres mesos d’antelació. El “No” al projecte va dominar amb el 70% a les dues localitats però la participació no va arribar al 10%.  Ho detalla Rafa Delgado.

mocio c32 psc

Per altra banda, el regidor no adscrit Jose Carlos Villaro, defensava la dificultat del projecte i l’execució d’aquest, ja que ell hi va participar. Segons assegura, doncs, està a favor de la consulta però sempre que sigui en terminis reals.

mocio c32 villaro

Finalment, des del Pdecat, Josep Llorens criticava el desconeixement i les acusacions que s’han fet conjuntament amb aquesta moció per part dels grups polítics impulsors. El regidor Llorens explica que sí que hi ha hagut una consulta ciutadana i va ser en el període de temps adequat, a diferència del que es pretenia fer ara. El govern del Pdecat va crear una plataforma de participació ciutadana, concretament per aquesta qüestió. Per tant, una qüestió que es va tractar amb la “plataforma Salvem Jalpí” amb tots els agents afectats involucrats. Ho explica el mateix regidor Josep Llorens.

mocio c32 pdecat

Així donc,s la moció no va quedar aprovada.

ÚLTIMES NOTÍCIES