El consell de ministres té previst aprovar els 85 milions ja anunciats per a carreteres, la represa de les obres a l’AP-7 i l’A-27 i la licitació del tram Tordera-Maçanet de la N-II


El consell de ministres, té previst aprovar a Barcelona diverses mesures per a la xarxa viària catalana. Unes mesures que no són noves perquè, tot i que s’aprovin avui, la Moncloa ja les havia anunciat al llarg dels últims mesos. És el cas dels 85 milions d’euros per a la conservació de carreteres que ja va avançar el ministre de Foment, José Luis Ábalos, en un acte a Badalona l’1 de desembre. Uns diners que no dependrien de l’aprovació dels pressupostos i que es repartirien entre les quatre províncies. Tal com va destacar el ministre, aquesta inversió se suma a la de 50 milions ja realitzada el setembre passat a les províncies de Barcelona i Lleida.

Les fonts del govern espanyol avancen que també es preveu que el consell de ministres tregui a licitació les millores del tram de la N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva, que comptarà amb una inversió de 27 milions d’euros. Ábalos ja va prometre que es faria entre desembre i gener quan el mes passat va inaugurar el tram de 2,75 quilòmetres entre Sils i Maçanet. Si finalment s’ha optat per l’adequació de la via és perquè Foment va descartar el desdoblament per l’elevat cost que suposava. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia valora la notícia com agredolça.

alcalde N-II 1

Joan Carles Garcia assegura que encara no descarten la possibilitat de desdoblar el tram Tordera-Maçanet i que es lluitarà per aconseguir-ho.

alcalde N-II 2

Entre les mesures previstes per divendres també hi ha l’aprovació de la represa de les obres d’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7 a l’alçada de Castellbisbal, aturades fa deu anys, i les del túnel del Coll de Lilla, que ha d’unir Montblanc i Valls a través de l’autovia A-27 i va amb nou anys de retard. Els dos projectes, pressupostats en 74 i 132 milions d’euros, respectivament, van ser desbloquejats pel Consell d’Estat a principis d’aquest mes, però requereixen el vistiplau del consell de ministres per tirar endavant.