L’AGERMANAMENT TORDERA-SANTA ROSA ENGEGA EL PROJECTE “NICARAGUA:ENS CONEIXEM?” AMB DIVERSES ACTIVITATS AL LLARG DE TRES SETMANES.


L’Agermanament Tordera – Santa Rosa impulsarà durant les properes setmanes el projecte “Nicaragua: ens coneixem?”, amb el qual es pretén treballar les característiques socials, polítiques i educatives de Santa Rosa (Nicaragua). Amb aquesta finalitat, l’entitat local ha convidat dos membres representants de la comissió de Santa Rosa a conviure durant tres setmanes a Tordera i desenvolupar diferents activitats.
Els objectius de l’Agermanament Tordera – Santa Rosa amb aquest intercanvi són, entre d’altres, donar a conèixer i sensibilitzar Tordera envers les desigualtats Nord–Sud, fer un intercanvi cultural entre els pobles germans Tordera i Santa Rosa, mostrar la tasca i els projectes que duu a terme l’associació i, finalment, potenciar i ampliar la formació dels dos responsables de Santa Rosa envers tècniques d’agricultura orgànica i ramaderia que es practiquen a Tordera.

Per dur a terme aquests objectius, l’entitat ha organtizat un seguit d’actes .
Fins al 6 d’abril, és podrà visitar una exposició fotogràfica i d’artesania nicaragüenca, a la biblioteca de Tordera
Avui i el proper 4 d’abril és realitzarà un taller infantil titulat “Creem jocs de Nicaragua”, a la bilblioteca, de dos quarts de 6 a 7 de la tarda. Cal inscripació prèvia.
Avui tindrà lloc l’activitat “Fem un cafè?” al bar Bar Fòrum, a les 8 del vespre. D’altra banda, el 29 de març i 5 d’abril és realitzarà L’hora del conte: Contes de Nicaragua, amb Glòria Matas, a les 6 de la tarda a la biblioteca.
Demà dimecres, 29 de març és farà una Conferència titulada “La comissió de Santa Rosa, Nicaragua i projectes de desenvolupament autosostenibles”, al Teatre Clavé, a les 8 del vespre. Al finalitzar s’oferirà un apertiiu per tots els assistents. El dijous, 30 de març s’oferirà la Pel·licula “Bajo el fuego” i seguidament debat, a les 7 de la tarda a la biblioteca
El cap de setmana, el dissabte 1 d’abril és farà una Trobada d´entitats amb mostra cultural i jocs infantils, botifarrada amb frijoles i cafè de Nicaragua. A les 11 del matí al Parc de la Sardana.
El diumenge, 2 d’abril, està prevista una Caminada popular a llocs d’interès de Tordera. Trobada serà al local de Sant Andreu, a dos quarts de 10 del matí-

Finalment, el 7 , 8 i 9 d´abril, a la Fira del Ram, tast de cafè nicaragüenc a les 5 tarda i actuació del “Duo Cruz”, cançons populars de Nicaràgua .
L’Agermanament Tordera Santa Rosa es va crear fa set anys amb la voluntat de realitzar projectes de cooperació per al desenvolupament autosostenible a la comunitat de Santa Rosa i fer un intercanvi cultural entre ambdues poblacions.