IniciNoticiesMedi ambientTordera registra valors entre els 5 i 7 graus sota zero durant...

Tordera registra valors entre els 5 i 7 graus sota zero durant la matinada

font glacada fredL’onada de fred siberià ha entrat finalment amb força a Catalunya i ha fet caure dràsticament els termòmetres arreu de tot el país, amb temperatures sota zero fins a alguns punts la mateixa línia de la costa. Fins a les vuit d’aquest matí, el valor més baix registrat a Tordera ha estat de 7 graus negatius en el veïnat de Sant Tou a Can Talleda. Altres valors facilitats per col·laboradors de l’ emissora són -5,2 graus al veïnat de Sant Pere; -4 graus en el centre del poble i -4,9 graus a Mas Reixach. Les baixes temperatures han glaçat el sortidor i fonts de la cascada ornamental de la plaça de la concòrdia. Els registres de Tordera són els més baixos de tot el Maresme.

A Catalunya el valor més baix s’ha registrat a l’observatori de l’aeròdrom de Das, amb -21,6 graus, seguit de Puigcerdà (-15 graus), Prades (-13,1 graus) i el Pont de Suert (-12,4 graus), entre molts altres, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l’avís per fred per a aquest dimecres i dijous a tot Catalunya, especialment a les comarques interiors i del Pirineu. S’espera que les temperatures màximes siguin lleugerament més baixes en general i al litoral central i al nord-est. Concretament, oscil·laran entre els 5 i 10ºC al litoral.

A més, ha recomanat que la gent gran, nadons i les persones que pateixin malalties respiratòries no surtin al carrer, així com prudència en els desplaçaments cap a la feina o l’escola per la presència de gel a les carreteres.

ÚLTIMES NOTÍCIES