TORDERA POSA LA PRIMERA PEDRA DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL AMB L’OBJECTIU QUE ESTIGUI FINALITZADA EN UN ANY I MIG.


L’ajuntament de Tordera va realitzar dissabte, l’acte oficial de col·locació de la primera pedra de la futura biblioteca municipal als terrenys del costat de l’IES Lluís Companys. Hi van ser convidats el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana; el secretari general d’Acció Ciutadana, Eliseu Climent, i altres representants de la Diputació. L’acte d’ahir va combinar dos espais: l’exterior, on es va col·locar la primera pedra i l’interior, el vestíbul de l’IES Lluís Companys, on es van fer els parlaments. L’amenaça de pluja va obligar els organitzadors a portar a cobert els protagonistes de l’acte.
El conseller de cultura de la generalitat de catalunya, Jordi Vilajoana, va recordar que les biblioteques són actualment els centres culturals més utilitzats.

La portaveu del PSC, Conxita Rodriguez, es va mostrar dissabte, satisfeta per que finalment comença a tirar endavant la construcció de la nova infraestructura. Tot i això, Rodriguez, va criticar les dades realitzades en els parlaments, ja que segons la cap de l’oposició, no tenen res a veure amb la realitat.

L’alcalde, Joan Carles Garcia, va recordar que el dia que s’ha posat aquesta primera pedra coincideix amb el dia que es va posar per a l’altre gran equipament cultural del poble: el Teatre Clavé, una coincidència buscada expressament.

El secretari general d’acció ciutadana del país valencià, Eliseu Climent va aprofitar per fer una crida a la unitat dels Països Catalans.

La redacció del projecte de la nova biblioteca de Tordera ha correspost als serveis tècnics de l’Ajuntament, amb l’assessorament dels professionals de la Diputació. L’edifici, amb una superficie de més de 1.000 metres quadrats,- i un altell de més de 300 metres quadrats. A la primera planta hi ha l’àrea general de lectura, un espai infantil, un altre amb ordinadors de consulta per als usuaris -amb entre 15 i 20 punts d’accès a Internet-, el vestibul, els serveis i l’arxiu documental. Aquí també hi haurà un pati interior, entre l’espai infantil i la sala de consulta general, i s’habilitarà una sala polivalent amb capacitat per a unes 100 persones. Aquest espai s’ha concebut perquè s’hi pugui accedir lliurament i estigui separat de l’àrea de treball i lectura, amb l’objectiu de no limitar el seu ús als horaris de la biblioteca.
L’altell de l’edifici, d’altra banda, inclou una sala general de lectura i treball amb connexió per a ordinadors de consulta, un espai de suport, una aula de formació una àrea de treballs en grup -amb dos ordinadors-, un dipòsit de llibres i el despatx de direcció Les obres de construcció de l’edifici comencen la setmana vinent i van a càrrec de l’empresa púbica municipal TUA. El termini previst d’execució d’un any i mig i la Generalitat ha aportat una subvenció de 596.610,24 euros.