IniciNoticiesSalutAdéu a les quarantenes per als positius de covid lleus o...

Adéu a les quarantenes per als positius de covid lleus o asimptomàtics

Fi a les quarantenes per als casos de covid lleus i els asimptomàtics.

La Comissió de Salut Pública, on es troben el govern espanyol i les comunitats autònomes, ha decidit que, a partir d’avui 28 de març, ja no cal que s’aïllin les persones que hagin donat positiu de coronavirus però no en tinguin símptomes, o en tinguin de lleus.

El que sí que hauran de fer és prendre una sèrie de mesures preventives, com ara l’ús de la mascareta i no estar en contacte amb persones vulnerables.

La Comissió de Salut Pública també ha aprovat que, passada la fase aguda de la pandèmia, la realització de proves diagnòstiques se centri en persones amb factors de vulnerabilitat, és a dir, més grans de 60 anys, amb immunodepressió i embarassades; àmbits vulnerables, com personal sanitari i sociosanitari; i casos greus de la malaltia. El director del CAP Tordera, Leonardo Heredia recorda que el centre continuarà fent proves COVID en menor mesura i continuaran la vacunació un cop cada quinze dies.

Heredia noves mesures

És un pas més en l’estratègia de gestionar els casos de covid d’una manera similar als de la grip, anunciada a mitjans de gener, però que ja es va dir que no s’aplicaria fins que passés la sisena onada.

ÚLTIMES NOTÍCIES