IniciNoticiesSalutArriba la primavera i, amb ella, les al·lèrgies primaverals

Arriba la primavera i, amb ella, les al·lèrgies primaverals

Amb l’arribada de la primavera, s’intensifiquen les al·lèrgies, que són una reacció del cos a substàncies externes com els pòl·lens, medicaments, aliments, picades…

En l’època de l’any en la que entrem, la primavera, les més freqüents són les de via respiratòria i, per tant, les al·lèrgies als pòl·lens. Les al·lèrgies primaverals provoquen símptomes de conjuntivitis i rinitis durant els períodes més intensos de pol·linització. És per això que des del servei de pneumoal·lèrgia pediàtrica es recomana parar atenció en els calendaris de pol·linització (www.aerobiologia.cat) i els mapes de concentració de pòl·lens per estar informat sobre les localitzacions i les èpoques de l’any en les quals hi haurà més intensitat i, en conseqüència, un major risc de patir reaccions al·lèrgiques. Leonardo Heredia és director del CAP Tordera.

Heredia al·lèrgies 1

Els símptomes més característics d’una al·lèrgia al pol·len són la picor als ulls i al nas, el llagrimeig, els esternuts i la mucositat líquida. La duració d’aquests és prolongada i d’intensitat variable, coincidint la seva reducció amb els dies més freds i humits. En parla Leonardo Heredia.

Heredia al·lèrgies 2

Per a evitar els pòl·lens i prevenir reaccions al·lèrgiques es recomana:

  • Evitar sortir al camp, passejar per zones verdes o fer esport a l’aire lliure, sobretot al migdia i els dies secs i assolellats.
  • En cas de tenir símptomes oculars, s’aconsella utilitzar ulleres de sol.
  • Mantenir les finestres de casa i del cotxe tancades i ventilar a mitja tarda.
  • Evitar eixugar la roba a l’aire lliure (es recomana posar l’assecadora).
  • Dutxar als nens i nenes a l’arribar a casa i canviar-los de roba.
  • Si la casa té aire condicionat, aquest ha de tenir un filtre especial pel pol·len.

ÚLTIMES NOTÍCIES