IniciAppTotes les escoles de Tordera ja disposen de desfibril·ladors automàtics externs (DEA)

Totes les escoles de Tordera ja disposen de desfibril·ladors automàtics externs (DEA)

La regidora de Sanitat, Nàdia Cantero, va fer la setmana passada, el lliurament dels DEAs (desfibril·ladors externs automàtics) a les escoles i a l’institut que encara no disposaven d’aquests aparells.

Amb l’entrega d’aquests dispositius a totes les escoles, Tordera fa un pas més per convertir-se en municipi cardioprotegit de referència. Ho explica la regidora Nàdia Cantero.

Nadia desfibriladors

Des de 2019 el govern municipal ha distribuït arreu del municipi prop d’una vintena de desfibril·ladors automàtics externs. Així, actualment podem trobar DEAs als equipaments esportius, a l’Esplai de la gent gran, a la biblioteca, a les escoles, a locals d’associacions de veïns, als vehicles de la Policia Local i Protecció Civil i també a la via pública, especialment en aquells carrers amb més afluència de vianants. En aquest sentit, la Regidoria de Sanitat preveu instal·lar properament nous DEAs a l’Avinguda Fibracolor, al Camí  Ral (cantonada Gaudí), a Can Domènech i a Hortsavinyà. 

La disponibilitat d’un DEA en un espai públic o en qualsevol entitat, empresa, establiment, servei o domicili particular i la seva utilització abans de l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), s’associa amb gairebé el doble de supervivència davant d’una aturada cardíaca extra hospitalària.

ÚLTIMES NOTÍCIES