IniciAppL’Ajuntament assumirà la neteja viària de les urbanitzacions

L’Ajuntament assumirà la neteja viària de les urbanitzacions

El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar dijous passat la municipalització del servei de neteja de tot el poble.

Fins ara, el servei de neteja viària de la zona del nucli urbà és gestionat per la Brigada de Tordera mentre que el servei prestat a les urbanitzacions es gestionava indirectament a través d’una empresa externa. Això últim es vol canviar. És per això que des del govern es vol assumir la neteja de tot el municipi i gestionar directament la neteja de les urbanitzacions i veïnats. Una operació que, com explica la regidora d’obres i serveis, Bàrbara Vergés, permetrà prestar un millor servei a la població.

neteja viaria junts

Per tant, es comprarà noves eines i maquinària, així com es contractaran més treballadors per la Brigada d’Obres i Serveis. Aquesta proposta del govern de Junts i el PSC es veu amb bons ulls per part de l’oposició.

Per part de la CUP, ja havien demanat aquesta municipalització de la neteja de tot el poble. Tot i que el partit hi vota a favor, el regidor Oriol Serra demana respondre a les demandes actuals.

neteja viaria cup

Des de +Tordera es considera que aquesta acció permet aconseguir “l’eficiència” de la neteja a les urbanitzacions així com s’ha fet en el nucli urbà.

neteja viaria +tordera

Una proposta que va rebre el vot favorable, de la mateixa manera que ho feia la regidora Míriam Rocabruna de Ciutadans.

neteja viaria cs

De la mateixa forma, En Comú Podem recolza la municipalització del servei. Tot i així, el regidor Salvador Giralt critica que la proposta arriba tard.

neteja viaria ecp

Una demanda que també va fer, en el seu moment el grup d’ERC+Gent de Tordera+Jovent Republicà. És per això que voten favorablement a aquesta municipalització del servei de neteja viària a les urbanitzacions. La regidora Marta Paset celebra  que també pot servir per reduir la despesa.

neteja viaria erc

Aquesta aprovació també significa que s’estudiarà com fer una gestió òptima a tot el municipi, replantejant-ne el funcionament i les eines necessitades.

ÚLTIMES NOTÍCIES