IniciAppMés d'un terç dels contagis ja s'autodiagnostiquen amb tests de farmàcia. Els...

Més d’un terç dels contagis ja s’autodiagnostiquen amb tests de farmàcia. Els positius de COVID es poden notificar a tres farmàcies torderenques

Davant la tensió que estan patint molts centres d’atenció primària amb la sisena onada de la covid i l’expansió de la variant òmicron, el Departament de Salut ha actualitzat el protocol per detectar infectats nous. Ara es consideren vàlids els positius en un test d’antígens d’automostra, sempre que es comuniquin al CAP o a la farmàcia per telèfon o telemàticament. Això vol dir que el centre d’atenció primària no reconfirmarà el resultat amb una altra prova. A Tordera es poden notificar les positius en un test d’antígens a les següents farmàcies:

  • Lucea Sureda al 93.765.08.75
  • Marcoval Martí al 93.764.09.92
  • Pérez Martra al 93.764.04.55

La cap del servei de vigilància epidemiològica de la regió sanitària de Girona, Núria Bes recorda que les comunicacions s’han de fer per telèfon o telemàticament a les farmàcies o CAP.

positius farmàcies

Si una persona dona positiu per covid en un test d’antígens, que es pot adquirir a la farmàcia per un preu màxim de 2,94 euros, ha de quedar-se a casa si és asimptomàtica o té símptomes lleus. La persona rebrà un missatge SMS amb un enllaç on podrà registrar els contactes estrets. En aquest mateix SMS, la persona contagiada podrà tramitar la baixa laboral. Si passada aquesta setmana la persona encara té símptomes o es troba malament es podrà allargar la baixa laboral contactant amb el CAP. Si no es fa, s’acabarà generant una alta definitiva.

ÚLTIMES NOTÍCIES