IniciAppEl Servei Local de Teleassistència intensifica les trucades per fer front al...

El Servei Local de Teleassistència intensifica les trucades per fer front al fred

Des del passat mes de desembre, el Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha activat el protocol i la campanya “Consells per a fer front al fred” per evitar els riscos associats al fred i que es portarà a terme durant tot l’hivern. En aquest primer mes s’han realitzat 218 trucades per donar consells sobre com afrontar el fred a les persones identificades amb més riscos i també, aprofitant les trucades de seguiment quotidianes, a la resta de persones usuàries.

A més, durant les visites domiciliàries que el Servei Local de Teleassistència realitza de forma quotidiana, es dona un díptic que recull consells pràctics per reduir els efectes negatius del fred relacionats amb la salut de les persones grans i per protegir la llar: beure líquids, infusions i brous calents, tenir les medicines  que es necessiten per si no es pot sortir, vigilar davant els problemes de circulació sanguínia, allunyar les estufes i brasers de mobles, cortines i llits o no eixugar roba  a prop d’estufes per perill d’incendi, entre d’altres.

Alhora, si es detecta qualsevol incidència o situació especial en l’habitatge que pugui generar una major vulnerabilitat davant dels efectes del fred, s’informa als serveis socials de l’ajuntament corresponent, i també s’està en permanent contacte amb els serveis d’emergència de la comunitat per tal d’actuar davant de qualsevol necessitat urgent. La regidora de serveis socials, Toñi Garcia destaca la importància d’aquest servei.

Toñi teleassistència

Per poder accedir a aquest servei heu de posar-vos en contacte, per telèfon, amb l’Àrea de Serveis Socials (Tel. 937642274). Les professionals de l’Àrea recolliran les vostres dades per incorporar-les a la base i fer efectiu el servei d’assistència telefònica.

ÚLTIMES NOTÍCIES