IniciAppEls positius per covid podran notificar-ho a 3 farmàcies de Tordera

Els positius per covid podran notificar-ho a 3 farmàcies de Tordera

Nou canvi en el protocol de Salut per fer front a la sisena onada de contagis. Totes les persones que hagin donat positiu en un test d’antígens que s’hagin fet a casa (autodiagnòstic) podran notificar-lo per telèfon a la farmàcia. També es pot fer telemàticament o per correu electrònic. Així, la farmàcia farà constar el resultat positiu de la covid-19 a la història clínica i això permetrà notificar els contactes estrets i tramitar la baixa laboral.

A Tordera es pot notificar en tres farmàcies: Marcoval Martí (Plaça de l’Eslgésia, 8), Lucea Sureda (C/amadeu Vives, 20) i Pérez Martra (Emili Vendrell, 6 de Sant Pere).

Aquesta nova mesura presa pel Departament de Salut, busca rebaixar la pressió assistencial als Centre d’Atenció Primària i als Hospitals. A Tordera, el director del CAP Leonardo Heredia ja avisa que és la pitjor onada quant a nombre de casos.

leonardo sisena onada

Això ha fet reestructurar el funcionament del CAP.

Cal destacar que també hi ha hagut canvis en el període de quarantena. Les persones positives de covid-19 que no tinguin símptomes faran confinaments domiciliaris més curts, de 7 dies en comptes de 10. Ho ha aprovat per unanimitat la Comissió de Salut Pública, on estan representats tant el govern espanyol com les autonomies, i ho ha ratificat després el Consell Interterritorial.

ÚLTIMES NOTÍCIES