IniciAppLa GI-600 entre Tordera i Blanes és la carretera amb més concentració...

La GI-600 entre Tordera i Blanes és la carretera amb més concentració d’accidents de vehicles pesants

L’EuroRAP ha publicat l’informe anual d’accidentalitat a les carreretes. Amb el suport del Servei Català de Trànsit, el RACC, Generalitat i Diputació de Barcelona, s’han emès les conclusions d’aquest any.

L’estudi conclou que la carretera GI-600 entre Tordera i Blanes és la via amb més concentració d’accidents de vehicles pesants. Tram on 1 de cada 3 accidents són de vehicles d’alt tonatge. A la xarxa EuroRAP, el 50% dels accidents greus de vehicles pesants es concentren en només el 12,8% de la xarxa (815 km).

La desena carretera amb més tram d’accidents greus i mortals per quilòmetre de Catalunya es troba també a rodalies del poble. La B-682 i la GI-682 entre Malgrat i Lloret de Mar és la carretera comarcal més accidentada amb una mitjana anual de 0,4 d’accidents amb morts i ferits greus. El mateix tram de carretera també apareix al rànquing dels deu trams amb més accidents de moto i ciclomotor i a la llista dels trams amb més sinistres de vehicles pesants.

A nivell de mortalitat, en el trienni 2018-2020 els accidents greus i mortals han disminuït un 10,6%. La mobilitat global en carretera s’ha reduït un 6%. Aquestes variacions mostren els efectes de la COVID-19 de 2020 i fan que el risc hagi disminuït en un 4,9% en el global de la xarxa analitzada per EuroRAP.

ÚLTIMES NOTÍCIES