IniciAppEl certificat covid a restaurants, residències i gimnasos serà obligatori a partir...

El certificat covid a restaurants, residències i gimnasos serà obligatori a partir d’aquesta mitjanit

L’ús del certificat covid s’ampliarà, finalment, a partir demà divendres, quan serà obligatori per entrar als bars, restaurants, gimnasos i residències.

És una mesura que va entrar en vigor divendres passat, però es va haver d’aturar arran del col·lapse de la web i l’aplicació La Meva Salut.

Un cop superada la saturació, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha comparegut per anunciar que, finalment, es demanarà a partir d’aquesta mitjanit en aquests espais, a banda de les discoteques i l’oci nocturn, on ja fa setmanes que és vigent.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, recorda que el certificat covid no és un document de traçabilitat i afirma que amb una inspecció ocular dels responsables de restaurants, gimnasos i residències ja n’hi ha prou.

Argimon 1

Argimon, afirma que el certificat covid no té la voluntat d’incentivar la vacunació, recorda que a Catalunya la campanya de vacunació ha funcionat i subratlla que no es vol aplicar cap mesura coercitiva.

Argimon 2

Un petit canvi respecte del que s’havia dit que és que serà exigible a les persones de més de 13 anys (en comptes de 12). La previsió és que els contagis s’incrementin en les pròximes dues setmanes, però per ara Salut no té sobre la taula noves mesures ni restriccions com en les anteriors onades malgrat que s’acosta el pont de principis de desembre i les festes de Nadal.

ÚLTIMES NOTÍCIES