IniciAppEl Ple de l’ajuntament aprova una moció de suport a la immersió...

El Ple de l’ajuntament aprova una moció de suport a la immersió lingüística.

El ple de l’ajuntament de Tordera va aprovar la setmana passada una moció de rebuig a la imposició del 25% en castellà a les aules catalanes per part del Tribunal Suprem. Segons la moció aquesta sentència és un nou intent d’agressió al model d’escola catalana i el seu enfocament pedagògic. Es considera intolerable la intrusió dels tribunals per regular el model i la política educativa del país i s’afirma que sentències com la del TSJC abonen arguments falsos i perillosos d’instrumentalització política de l’educació i de la llengua.

La moció va ser presentada per ERC i si van adherir Junts x Tordera i la CUP. Un text que recolza la posició de la plataforma Somescola. Argumentaven la moció la regidora Marta Paset (ERC), Oriol Serra (CUP) i Pau Megias (Junts).

mocio immersió 1

Per tot això, la plataforma Somescola fa una crida al conjunt de la societat catalana a mobilitzar-se per defensar el model educatiu català, i insta a reforçar el treball conjunt per a consolidar-lo, protegir-lo i millorar-lo. Així mateix, insta a les institucions del país a blindar aquest consens de país aprofitant el marc polític generat per una majoria àmplia del Parlament amb el Pacte Nacional per la Llengua. I insta al govern espanyol a respectar aquests grans acords avalats també legislativament per una àmplia majoria parlamentària.

La resta de formacions del plenari municipal es van posicionar de manera diferent. Xavier Pla (Més Tordera) i Salvador Giralt (ECP) van lamentar la imposició del 25% del castellà, Rafa Delgado (PSC) es va abstenir en el sentit que respecten les decisions judicials i defensen el sistema educatiu de Catalunya i Miriam Rocabruna (CS) va recordar que les sentencies estan per complir-les.

mocio immersió 2

La moció insisteix que el model d’escola catalana és un consens social compartit per un ampli ventall de la societat catalana, que ha de seguir contribuint a la cohesió i la progressió social, i a la igualtat d’oportunitats en aquest país, amb la finalitat de construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.

ÚLTIMES NOTÍCIES