IniciAppPuja l’atur a Tordera en 18 persones el mes d’octubre

Puja l’atur a Tordera en 18 persones el mes d’octubre

Després de 8 mesos consecutius s’ha frenat la tendència. L’atur torna a pujar a Tordera i al Maresme. En el municipi, aquest mes d’ Octubre 18 persones han quedat sense feina. Ara mateix el nombre de persones que busquen feina és de 1.200 persones i la taxa és del 14,67%.

Les oficines d’ocupació de la comarca van comptabilitzar 13 inscripcions més el mes d’octubre el que representa un increment de la desocupació del 0,05% respecte al mes anterior. En canvi, la comparativa interanual marca una substancial recuperació de l’ocupació a la comarca. En concret, al Maresme hi ha un 20,04% menys de persones sense feina que fa un any.

Les dades del mes d’octubre situen en 23.753 el nombre de persones que cerquen feina, 873 menys que durant el mateix període de 2019. La comparativa apunta a la recuperació i, fins i tot millora, dels indicadors del mercat laboral previs a la caiguda provocada per la pandèmia.

Segons el secretari del Departament de Treball, Enric Vinaixa, la tendència segueix sent positiva, però insuficient.

VINAIXA-INÈRCIA POSITIVA

L’augment de la desocupació al Maresme s’ha concentrat en els sectors primari i serveis. També s’ha registrat increment en el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA). En canvi, hi ha hagut descens en la indústria i la construcció.

D’altra banda, gairebé el 60% del total de persones aturades al Maresme es consideren de llarga durada ja que porten més de 12 mesos inscrites a les oficines d’ocupació com a demandants de feina.

ÚLTIMES NOTÍCIES