IniciAppEl gran recapte busca voluntaris a Tordera i al Maresme

El gran recapte busca voluntaris a Tordera i al Maresme

Els propers 19 i 20 de novembre es farà la tretzena edició del Gran Recapte del Banc dels Aliments amb persones voluntàries a les cadenes de supermercats. I, com l’any passat i degut a la pandèmia, les donacions es faran en aportacions monetàries. A més a més, enguany aquesta campanya incorpora el petit comerç a la xarxa de punts de donació d’aliments.

Com ja va passar l’any passat, totes aquestes donacions permetran que el Banc dels Aliments pugui comprar els productes d’alimentació que més falta fan en cada moment i distribuir-los entre la gent en precarietat alimentària.

En la passada edició, al Maresme es van habilitar 53 punts de recollida de 10 cadenes, gràcies a la col·laboració de 720 voluntaris.

Tot i que, a causa de la pandèmia, el Gran Recapte es farà amb donacions de diners a les caixes dels supermercats i botigues en comptes de recollida de producte, cal la presència de voluntaris per informar les persones que vulguin participar-hi quan vagin a comprar. Al Maresme es necessiten uns 900 voluntaris per atendre aquests establiments, i encara s’està molt lluny d’haver-los aconseguit. Tal com explica el delegat del Gran Recapte al Maresme, Cesar Vilagraà, els dos grans objectius prioritaris de l’acció són d’una banda, reunir menjar per a cobrir les necessitats dels torderencs i maresmencs en situació de pobresa durant els propers 3 mesos i, de l’altra, sensibilitzar la població sobre el problema.

gran recapte

Pel que fa al petit comerç, els bancs d’aliments han anat una mica més enllà. Si l’any passat aquestes botigues oferien uns vals de 3 €, enguany les donacions quedaran registrades en una APP al mòbil de la botiga i es vincularan a una entitat de la mateixa població o d’una població veïna. Així aquestes entitats podran adquirir els productes. A Tordera, L’associació de Voluntariat de Tordera i La Fundació El RUSC participen en l’organització. Tots els aliments recollits en el Gran Recapte a Tordera es distribuiran entre les necessitats locals i el centre de distribució comarcal.  En les darreres edicions han participat els supermercats Bon Preu, Mercadona, Consum i Dia.

ÚLTIMES NOTÍCIES