IniciAppLa Corporació edita un conjunt de vídeos amb exercicis de fisioteràpia respiratòria...

La Corporació edita un conjunt de vídeos amb exercicis de fisioteràpia respiratòria i cardiorespiratòria per a pacients afectats per aquestes malalties

El servei de Rehabilitació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva posa a l’abast dels pacients amb malalties respiratòries i cardiorespiratòries un conjunt de vídeos amb exercicis de fisioteràpia perquè puguin realitzar de forma autònoma durant la seva estada hospitalària, sobretot en aquelles situacions que les persones s’han de mantenir en aïllament a causa del coronavirus, o des dels seus domicilis. Els exercicis s’han d’iniciar sempre sota la indicació i supervisió del fisioterapeuta o professional mèdic, ja que són les persones que recomanaran una activitat o altra segons el perfil i la patologia que cal tractar o prevenir.

S’han editat un total de 30 vídeos, en català i també en castellà, que tenen una durada d’entre dos i tres minuts cadascun. Cada peça porta una introducció amb unes recomanacions generals bàsiques que els pacients han de tenir en compte abans d’iniciar els exercicis i durant la realització d’aquests. Així mateix, i per facilitar la comprensió de l’usuari a l’hora de realitzar els moviments, totes les càpsules incorporen grafismes, així com la transcripció de cada moviment i una veu en off que va explicant tots els passos a seguir.

La iniciativa neix per poder oferir als pacients amb malaltia respiratòria, com la Covid-19, o cardiorespiratòria, una eina molt visual i de fàcil comprensió que els permeti veure com s’han de fer els exercicis de fisioteràpia que els pauten els professionals sanitaris de forma correcta. Escoltem la Dra. Glòria Saltó, cap de servei de Rehabilitació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

rehabilitació corpo

Tot el material audiovisual que s’ha editat està disponible a la pàgina web de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a l’apartat Serveis > Serveis d’atenció ambulatòria > Consultes externes > Rehabilitació.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES