IniciNoticiesEs recupera la presencialitat en les visites del control de l’embaràs amb...

Es recupera la presencialitat en les visites del control de l’embaràs amb les llevadores

Donada la davallada de casos positius de coronavirus i el bon ritme de la vacunació contra la Covid-19, es recupera la presencialitat en les visites de control de l’embaràs que realitzen les llevadores. Des de principis del 2020, i a causa de la pandèmia, aquestes visites, que es porten a terme des de l’atenció primària en els diferents ASSIR (servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), es van haver de realitzar a distància i van passar a ser virtuals o bé telefòniques.

En aquestes visites de control amb les llevadores, les dones podran venir amb un acompanyant i hauran de seguir en tot moment les mesures d’higiene bàsiques: portar mascareta dins dels centres, rentar-se les mans sovint amb gel hidroalcohòlic que hi ha distribuït pels diferents CAP i mantenir la distància pertinent entre persones.

Encara que es recuperi la presencialitat, es mantindran les trucades telefòniques per continuar informant de resultats de proves com poden ser analítiques i evitar així desplaçaments molt curts als centres i també es continuarà oferint l’opció digital en aquells casos que la dona per disponibilitat prefereixi fer la consulta de forma virtual. El que continuarà fent-se en línia són els cursos de preparació al naixement i els de postpart.

ÚLTIMES NOTÍCIES